Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Έργα πολιτισμού 2.250.000 ευρώ σε Ρέθυμνο και Αγ. Νικόλαο εντάσσονται με απόφαση...

Έργα πολιτισμού 2.250.000 ευρώ σε Ρέθυμνο και Αγ. Νικόλαο εντάσσονται με απόφαση Περιφερειάρχη Κρήτης στο ΕΣΠΑ

Celestyal Cruises

Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη εντάσσονται στο Ε.Π. «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020, δύο σημαντικά έργα στον τομέα του πολιτισμού.

Πρόκειται για τα έργα:

  1. Οργάνωση της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αγ. Νικολάου, προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ.

Το έργο καθιστά λειτουργικές και επισκέψιμες τις αναβαθμισμένες κτιριακές υποδομές του αρχαιολογικού μουσείου Αγ. Νικόλαου που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ 2007-2013. Οι νέοι εκθεσιακοί χώροι σχεδιασμένοι με σύγχρονη μουσειολογική προσέγγιση , θα παρουσιάζουν την ιστορική διαδρομή της Ανατολικής Κρήτης , από τη νεολιθική περίοδο έως την πρώτη βυζαντινή περίοδο, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα για την ανθρώπινη παρουσία στην Ανατολική Κρήτη, το διάστημα αυτό. Το έργο θα συμβάλει στη   βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες του μουσείου, καθώς και στην αύξηση της επισκεψιμότητας του χώρου. Θα υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου.

  1. Υστερομινωϊκό Νεκροταφείο Αρμένων Ρεθύμνου( Α΄ ΦΑΣΗ),

προϋπολογισμού 650.000 ευρώ. Το έργο επιδιώκει την ανάδειξη του μεγαλύτερου ανασκαμμένου νεκροταφείου της Υστερομινωικής ΙΙΙ περιόδου (περ. 1400-1200π.Χ.) στην Κρήτη, στην περιοχή Αρμένων Ρεθύμνου, στο οποίο έχουν αποκαλυφθεί 231 θαλαμωτοί τάφοι και ένας κτιστός θολωτός τάφος. Παράλληλα με τις εργασίες ανάδειξης των τάφων θα αναβαθμιστούν οι υποδομές υποδοχής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών με τη δημιουργία διαδρομών, τη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης , την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης κλπ. Το έργο θα συμβάλει στη   βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες του καθώς και στην αύξηση της επισκεψιμότητας του αρχαιολογικού χώρου. Θα υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.

Στη φωτογραφία ευρήματα από το Υστερομινωϊκό Νεκροταφείο Αρμένων Ρεθύμνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.