Αρχική Δήμοι Ισπανοί μαθητές στη Θεσσαλονίκη για ιστορία και λογοτεχνία

Ισπανοί μαθητές στη Θεσσαλονίκη για ιστορία και λογοτεχνία

Τη Θεσσαλονίκη μέσα από τα μάτια του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης γνώρισαν oι μαθητές του Λυκείου IES Pargue Goya από τη Σαραγόσα. Φορώντας τα μπλουζάκια με το λογότυπο της Θεσσαλονίκης «Many stories, One Heart»  επισκέφτηκαν μνημεία της πόλης και εντυπωσιάστηκαν από την ιστορία της, τις πτυχές της οποίας  εξερευνούν στο πλαίσιo του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning , συνεργαζόμενοι με μαθητές από το 2ο ΓΕΛ Ευόσμου.

Το πρόγραμμα (το οποίο ξεκίνησε πέρσι και συνεχίζεται και φέτος διευρυμένο και με την συμμετοχή του XI LO Λυκείου της Κρακοβίας) είχε ως βάση την ελληνική και ισπανική γλώσσα και λογοτεχνία.

«Εκτός από την εκπαιδευτική διαδικασία, με αυτόν τον τρόπο προωθείται η ελληνική γλώσσα, η Θεσσαλονίκη και ο πολιτισμός μας στο εξωτερικό» ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου. «Πάντοτε», πρόσθεσε, « τέτοιες συνεργασίες σχολείων της Θεσσαλονίκης θα βρίσκουν τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης αρωγό των προσπαθειών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.