Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τις θέσεις και τις προτάσεις 45 χωρικών Αντιπεριφερειαρχών παρουσίασε στο 5ο Συνέδριο...

Τις θέσεις και τις προτάσεις 45 χωρικών Αντιπεριφερειαρχών παρουσίασε στο 5ο Συνέδριο της ΕΝΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου

Celestyal Cruises

Στο 5ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8 και 9 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και στο οποίο συζητήθηκαν θέματα για την αναδιοργάνωση των Περιφερειών στην κατεύθυνση της αποκέντρωσης και της τοπικής διακυβέρνησης, μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Στην εισήγηση του τη 2η ημέρα των εργασιών του συνεδρίου με θέμα “Από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση”, ο κ. Φιλίππου παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις 45 χωρικών Αντιπεριφερειαρχών για την ενδοπεριφερειακή αποκέντρωση καταθέτοντας κοινό κείμενο που είχαν συνυπογράψει. 

Στο κείμενο αυτό βασικές προτάσεις είναι οι Περιφέρειες να αποκεντρώσουν αρμοδιότητες προς τις Περιφερειακές Ενότητες με ίδρυση και λειτουργία αιρετού συλλογικού οργάνου (τοπικού συμβουλίου) ανά Περιφερειακή Ενότητα και οι Αντιπεριφερειάρχες να εκλέγονται είτε με σταυροδοσία είτε με τον τρόπο που ισχύει σήμερα. 

Το κοινό κείμενο θέσεων και προτάσεων των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών κατατέθηκε, λήφθηκε υπόψη στην τελική απόφαση του συνεδρίου και θα αποτελέσει ένα από τα σημεία συζήτησης για τις αλλαγές του Καλλικράτη. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.