Αρχική Δήμοι Ο Δήμαρχος Σαρωνικού στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ Παρουσίασε το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σαρωνικού, στο πλαίσιο καλών πρακτικών των Δήμων σε θέματα τοπικής ανάπτυξης


Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης συμμετείχε στις εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα από τις 30 Νοεμβρίου ως τις 2 Δεκεμβρίου, με κεντρικό μήνυμα «Αλλάζουμε. Το Κράτος, τις ζωές μας, την Ελλάδα.»

Στο επίκεντρο του Συνεδρίου βρέθηκε το ζήτημα της μεταρρύθμισης στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με βασικούς άξονες την αποκέντρωση, την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το σύνολο των αιρετών της χώρας, όπως τα οικονομικά των δήμων, η ενίσχυση της καταστατικής θέσης των αιρετών και η τοπική ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο της Θεματικής Ενότητας «Αναπτυξιακά Δήμων» και ειδικότερα της παρουσίασης καλών πρακτικών Δήμων, ο κ. Σωφρόνης παρουσίασε το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σαρωνικού. Ο Δήμαρχος Σαρωνικού αναφέρθηκε στους στρατηγικούς στόχους, στις δράσεις και στα αποτελέσματα του προγράμματος, τονίζοντας ότι: «Στόχος μας είναι να αναδειχθεί ο Δήμος Σαρωνικού σε έναν αναγνωρίσιμο και ελκυστικό προορισμό στην Αττική, μέσα από τη δημιουργία ενός διακριτού brand name.»

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα δράσεων Τουριστικής Προβολής, ο κ. Σωφρόνης ανέφερε ότι κατά την περίοδο Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2017 σημειώθηκε αύξηση στις εργασίες των επιχειρήσεων εστίασης, αύξηση άνω του 30% στις ενοικιάσεις κατοικιών ορισμένου χρόνου και πληρότητα άνω του 80% στα ξενοδοχεία της περιοχής. Όπως επισήμανε «ήδη έχουμε προγραμματίσει τις ενέργειές μας για το 2018, στις οποίες περιλαμβάνεται η δημιουργία πρόσθετου επικοινωνιακού υλικού και θεματικών βίντεο, η συμμετοχή σε τρεις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, καθώς και στην έκθεση FOODEXPO 2018. Στις προτεραιότητές μας εντάσσεται πλέον και η ανάδειξη του θεματικού τουρισμού, θαλάσσιου αλλά και θρησκευτικού και αγροτουρισμού, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.»

Κλείνοντας την παρουσίασή του, ο Δήμαρχος Σαρωνικού τόνισε ότι «η τουριστική ανάπτυξη ενός τόπου – με όρους ποιότητας και αειφορίας – εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε κεντρικό επίπεδο. Επιδιώκουμε, λοιπόν, να αναγνωριστεί ο Δήμος Σαρωνικού ως τουριστικός και από τους φορείς της κεντρικής εξουσίας. Αυτό σημαίνει ότι διεκδικούμε παρεμβάσεις και έργα που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, αλλά και αποφάσεις που λαμβάνουν υπόψη τον τουρισμό ως βασική παραγωγική δραστηριότητα του Δήμου μας.»

Το Συνέδριο της ΚΕΔΕ ολοκληρώθηκε με την υπερψήφιση των θέσεων και προτάσεων της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού για μια ριζική μεταρρύθμιση με ισχυρούς Δήμους, καθώς και την υπερψήφιση επιμέρους ψηφισμάτων, για το Παλαιστινιακό, τα Δημοτικά ΜΜΕ και για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.