Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής στην εκδήλωση για την ανακήρυξη του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής στην εκδήλωση για την ανακήρυξη του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος σε Επίτιμο Δημότη Δήμου Ωρωπού

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, ημέρα εορτασμού του πολιούχου Ωρωπού Αγίου Ανδρέα, για την Ανακήρυξη του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Ωρωπού, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ι. Ν. Αγίου Ανδρέα στη Σκάλα Ωρωπού, στην οποία χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, ο Δήμος Ωρωπού σε μια σεμνή εκδήλωση ανακήρυξε τον κ.κ. Ιερώνυμο σε Επίτιμο Δημότη του. Ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε τόσο στην ιδιαίτερη σχέση του Αρχιεπισκόπου με τον Δήμο Ωρωπού, καθώς είναι ο τόπος καταγωγής του, όσο και στο σημαντικό θρησκευτικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί η Αρχιεπισκοπή, ως τους κύριους λόγους που συντέλεσαν στην απόφαση για την ανακήρυξη του Μακαριώτατου σε Επίτιμο Δημότη Ωρωπού.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο στο βήμα για να προσφέρει στον Δήμαρχο Ωρωπού το πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο που επιμελήθηκε ο κ. Φιλίππου με τίτλο «ΠΕΤΡΟΣ ΑΝ. ΦΟΥΡΙΚΗΣ – Ο Σαλαμίνιος αρχαιολόγος, ιστορικός, λαογράφος, γλωσσολόγος (1878-1936)», το οποίο προλόγισε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος.

Με αφορμή δε την εν λόγω έκδοση, η οποία περιλαμβάνει μεγάλη συλλογή αρβανίτικων παραμυθιών και τραγουδιών, ο Μακαριώτατος έκανε σύντομη αναφορά στην ιστορία των Αρβανιτών και στην πολύτιμη συνεισφορά τους στους απελευθερωτικούς αγώνες των Ελλήνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.