Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Την αναπτυξιακή πολιτική για τον ελληνικό τουρισμό παρουσίασε η Υπουργός  Τουρισμού Έλενα...

Την αναπτυξιακή πολιτική για τον ελληνικό τουρισμό παρουσίασε η Υπουργός  Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στα εγκαίνια της Philoxenia στη Θεσσαλονίκη

«Ο τουρισμός ισχυρή κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη»

H Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε την 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia στη Θεσσαλονίκη και παρουσίασε τις υλοποιούμενες αναπτυξιακές δράσεις της ενιαίας εθνικής και περιφερειακής τουριστικής πολιτικής με στόχο τον τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα.

«Είναι  σημαντικό  να δώσουμε το μήνυμα ότι ο τουρισμός αποτελεί ισχυρή κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη», τόνισε η Υπουργός.

 Επιδιώκεται  νέα τουριστική ανάπτυξη και στις 13 Περιφέρειας της χώρας, ώστε τα οφέλη  να διαχυθούν σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, δημιουργώντας  νέες θέσεις εργασίας, νέα επαγγελματική δραστηριότητα και επιχειρηματικότητα, και νέες πηγές εσόδων.

Στόχος είναι η βιώσιμη, ισόρροπη και δίκαιη τουριστική ανάπτυξη, τόνισε η κα Κουντουρά, που προσδίδει υπεραξία  στους φυσικούς και τουριστικούς πόρους της χώρας, με σεβασμό στο περιβάλλον, μέσα από τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του ιστορικού πλούτου, και την ανάδειξη όλων των στοιχείων που καθιστούν μοναδική την ταυτότητα της Ελλάδας ως παγκόσμιο προορισμό.

Το 2017 αποτελεί χρονιά των υψηλότερων ιστορικά επιδόσεων σε όλα τα τουριστικά μεγέθη. Μετά από τρεις χρονιές διαδοχικών ρεκόρ, τα μηνύματα για το 2018 είναι ακόμη πιο θετικά και οι προκρατήσεις από τις βασικές αγορές έχουν ξεκινήσει με διψήφια αύξηση.

«Η ζήτηση για την  Ελλάδα είναι ισχυρή. Τα τουριστικά προγράμματα αυξάνονται το 2018, εντάσσονται νέοι προορισμοί και ξεκινούν νέες πτήσεις νωρίτερα από ποτέ και για μεγαλύτερο διάστημα του έτους».

 Το Υπουργείο Τουρισμού επιδίωξε η  Ελλάδα να εδραιώσει  μία ισχυρότερη παρουσία στη διεθνή τουριστική αγορά και να ενισχύσει τον θεσμικό της ρόλο στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων για τον τουρισμό, τόνισε η κα Κουντουρά.

Επιτεύχθηκε:

·         η εκλογή της Ελλάδας για πρώτη φορά ως μέλος στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την περίοδο 2018-2021

·         η  ενίσχυση της συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ και η ανάληψη από την Ελλάδα της Προεδρίας της Υψηλού Επιπέδου Συνάντησης του ΟΟΣΑ για τον Τουρισμό τον Οκτώβριο του 2017

·         η  διοργάνωση στην Ελλάδα κορυφαίων συνεδρίων  διεθνών φορέων για το 2018, μεταξύ των οποίων η 8η Διεθνής Συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τον Τουρισμό του Δρόμου του Μεταξιού, το 6ο Παγκόσμιο Φόρουμ Τουρισμού της Λουκέρνης WTFL και το ετήσιο συνέδριο Destination Expo  της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων ASTA.

Η Υπουργός αναφέρθηκε

·         στις μεταρρυθμίσεις στη συνολική λειτουργία  της τουριστικής αγοράς

·         στον υλοποιούμενο σχεδιασμό για την δυναμική ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού

·         στο φιλικό και ελκυστικό περιβάλλον για την προσέλκυση και προώθηση νέων τουριστικών επενδύσεων 

·         στη διασύνδεση του  τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή, τον αγροδιατροφικό τομέα και την μεταποίηση.  

Άμεσα ολοκληρώνεται το νέο ψηφιακό οικοσύστημα για τον ελληνικό τουρισμό, με στόχο την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών σε όλο το φάσμα των συναλλαγών με τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους πολίτες, στην ψηφιακή αναβάθμιση της εκπαίδευσης, στη συλλογή στοιχείων και δεδομένων, και στην παγκόσμια προώθηση και προβολή.

Αναφέρθηκε επίσης στην εθνική επικοινωνιακή στρατηγική που υλοποιείται μέσω του ΕΟΤ για την παγκόσμια προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως κορυφαίου ελκυστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο.  

«Όλοι μαζί μπορούμε να οδηγήσουμε τον ελληνικό τουρισμό ακόμη πιο ψηλά τα επόμενα χρόνια. Ο   τουρισμός είναι κυρίαρχη δύναμη στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη. Δημιουργεί οφέλη για όλους, οικονομική και κοινωνική ευημερία», τόνισε η κα Κουντουρά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.