Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στέγη Ιδρύματος Ωνάση: Ο τοίχος έχει τη δική σου ιστορία

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση: Ο τοίχος έχει τη δική σου ιστορία

Ένα εργαστήριο τοιχογραφίας για παιδιά με τον διεθνώς αναγνωρισμένο ζωγράφο Στέλιο Φαϊτάκη

Από τον Ντιέγκο Ριμπέρα έως τον σύγχρονό μας Μπάνκσι, οι τοίχοι αφηγούνται ιστορίες για τις πόλεις, τους ανθρώπους τους και τις εκάστοτε εποχές. Με έργα που σχεδιάζονται απευθείας στους τοίχους ή σε καμβά και χαρτί που έπειτα επικολλάται στις επιφάνειες των τοίχων (mural), οι καλλιτέχνες διηγούνται ιστορίες και εκφράζουν συναισθήματα. Αυτό θα κάνουμε κι εμείς!

Θα αντλήσουμε έμπνευση από τη θάλασσα και «Τα ταξίδια του Οδυσσέα», τις περιπέτειες δηλαδή του πολυμήχανου Οδυσσέα και των συντρόφων του, τα τέρατα, τα εμπόδια, τις θυσίες και τις χαρές που έζησε παρέα μαζί τους! Εσύ δεν έχεις παρά να φανταστείς τις δικές σου εικόνες για αυτό το ταξίδι, να αφουγκραστείς τα συναισθήματα που σου προκαλούν οι περιπέτειές του και να ζωγραφίσεις όλα αυτά σε χαρτί. Μετά, θα πάρουμε αυτά τα προσχέδιά και θα μάθουμε πώς να τα «μεγεθύνουμε», πώς δηλαδή από μια μικρή κλίμακα μπορούμε να φτιάξουμε ένα τελικό έργο σε μεγάλη κλίμακα, κατανοώντας βασικές αρχές της ζωγραφικής. Κυρίως, όμως, θα έχουμε φτιάξει όλοι μαζί μια κοινή τοιχογραφία για τις περιπέτειες του Οδυσσέα! Κουλ;

Συντελεστής: Στέλιος Φαϊτάκης, ζωγράφος
Απευθύνεται σε: Παιδιά 8-12 ετών

Ημερομηνίες:
Τα Σάββατα 4, 18, 25 και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου & τα Σάββατα 2, 16 Δεκεμβρίου 2017

Ώρες: 11:00-14:00

Κόστος συμμετοχής:
54 € (και για τις 6 συναντήσεις)

Πληροφορίες – Κρατήσεις
213 017 8002 &
education@sgt.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.