Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος τίμησε με την...

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση της νεοσύστατης Μ.Κ.Ο. «ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ»

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος τίμησε με την παρουσία του και προλόγισε την πρώτη επίσημη παρουσίαση της νεοσύστατης Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ», που έχει ως βασικό της σκοπό την προβολή και διάδοση, στην Ελλάδα και διεθνώς, του πολυμερούς πνευματικού, πολιτιστικού, καλλιτεχνικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μονής Θεοβαδίστου Όρους Σινά και την ανάπτυξη δράσεων για την υποστήριξη και προστασία της.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η έναρξη της εκδήλωσης, καθώς με προτροπή του Μακαριώτατου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, όλοι μαζί οι παρευρισκόμενοι έψαλαν το απολυτίκιο της Αγίας Αικατερίνης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανού, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Θεοβαδίστου Όρους Σινά και της Ιεράς Σύναξης των Πατέρων, το απόγευμα της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου 2017, στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών στην Αθήνα.

Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα και σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανός συγκίνησε με το λόγο του τους συμμετέχοντες, καθώς αναφέρθηκε στην προσφορά της Ιεράς Μονής μέσα στο πέρασμα των αιώνων.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μοιράστηκε με το κοινό προσωπικές εμπειρίες από την εποχή που ο ίδιος ήταν μέλος της Σιναϊτικής αδελφότητας.

Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης «Ιερά Μονή Θεοβαδίστου Όρους Σινά: Μία ανεκτίμητη παγκόσμια κληρονομιά», ανέπτυξε ο Αρχιμανδρίτης κ. Συμεών Παπαδόπουλος (Σιναΐτης) παρουσιάζοντας με γλαφυρό τρόπο, αφενός την πνευματική και πολιτιστική παράδοση της Ιεράς Μονής, αφετέρου τη σπουδαιότητα της Σιναϊτικής Κληρονομιάς, η οποία προβάλλει και προωθεί επί 18 αιώνες το μήνυμα της ειρηνικής και ομαλής συνύπαρξης των λαών με διαφορετική εθνική και θρησκευτική ταυτότητα.Στη συνέχεια, η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ», κα Κατερίνα-Σούχα Μούσμπε, αφού ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Μακαριώτατο, τον Αρχιεπίσκοπο, τους Σεβαστούς Πατέρες, τους φίλους, τους συνεργάτες, αλλά και όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, καθώς και τους χορηγούς που την υποστήριξαν, αναφέρθηκε στο γιατί το πρώτο της ταξίδι στο Σινά, πριν από 14 χρόνια, αποτέλεσε μία συγκλονιστική για αυτήν προσωπική εμπειρία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Εκεί σ΄ αυτόν τον Άγιο Τόπο, προσευχήθηκα και ζήτησα για πρώτη φορά από την προστάτιδά μου, που έχω την τιμή να φέρω το όνομά της, την Αγία Αικατερίνη, μεγάλες χάρες τις οποίες μου παραχώρησε με την χάρη του Θεού. Και έταξα στον εαυτό μου από τότε να την επισκέπτομαι κάθε χρόνο στην εορτή της, όσο ζω και ανασαίνω… Το ίδιο έκαναν και άλλοι προσκυνητές, και έτσι μεγάλωσε η ομάδα των φίλων της Ιεράς Μονής Θεοβαδίστου Όρους Σινά, Αγίας Αικατερίνης.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ταξιδιών, νοιώσαμε όλοι μαζί την ανάγκη να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε σε πρακτικά θέματα τους μοναχούς που καταθέτουν την ψυχή τους αφιερώνοντας τη ζωή τους στην Ιερά Μονή και που παλεύουν μόνοι τους κάθε μέρα μέσα στην έρημο της Σιναϊτικής Χερσονήσου για να κρατήσουν ζωντανή αυτή την ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ μέσα στους αιώνες. Και έτσι, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την Μ.Κ.Ο. «ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ» για να είμαστε – όσο αυτό είναι δυνατόν – η φωνή τους στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.»

….

«Η αγάπη και η δύναμη της βούλησης κάνουν θαύματα! Θέλουμε αυτή η νέα Μ.Κ.Ο. να μπορεί να εκφράζει την αγάπη όλων μας και να σας δώσει την ευκαιρία να απολαύσετε και εσείς μαζί μας, τη χαρά της προσφοράς και της εθελοντικής βοήθειας, η οποία δεν χρειάζεται να είναι πάντα υλική αλλά, κυρίως, ηθική. Είναι πολύ σπουδαίο το γεγονός ότι η Ορθοδοξία μας και ο Ελληνισμός μας ζουν μέσα στην έρημο της Σιναϊτικής Χερσονήσου στην Αίγυπτο για 18 ολόκληρους αιώνες. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, όλοι ένα χέρι βοηθείας, όπως μπορεί ο καθένας μας και, πιστεύω ότι η Μεγάλη Αγία Αικατερίνη θα κάνει το θαύμα της και θα επιβραβεύσει την προσπάθειά μας.»

 

Η εκδήλωση επισφραγίσθηκε από το μέλος του Δ.Σ. της Μ.Κ.Ο. «ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ», κ. Λυκούργο Μαρκούδη, Επικοινωνιολόγο – Θεολόγο, ο οποίος έστειλε το μήνυμά του μέσω μαγνητοσκοπημένου βίντεο (που είχε ετοιμάσει μαζί με το έτερο μέλος της οργάνωσης, π. Νικόλαο Βουρλάκο), τονίζοντας ότι η Ιερά Μονή Θεοβαδίστου Όρους Σινά αποτελεί μία αδιαμφισβήτητη παγκόσμια κληρονομιά η οποία πέρασε μέσα στους αιώνες ως παρακαταθήκη στη δική μας γενιά από τις παλαιότερες που, κυριολεκτικά, πάλεψαν αντιμετωπίζοντας απίστευτες αντιξοότητες και, συχνά, καταστροφικές επιδρομές.

Επίσης, έστειλε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους φίλους, υποστηρικτές, συμπαραστάτες, ή όπως είπε χαρακτηριστικά, τους συγκληρονόμους να υποστηρίξουν με όποιον τρόπο επιθυμούν και μπορούν το έργο της Μ.Κ.Ο. «ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ».

Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε με ιδιαίτερη επιτυχία, ο κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος, Εκπαιδευτικός & Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Ν. Ιωνίας.

Στο τέλος της παρουσίασης δόθηκε σε όλους όσοι συμμετείχαν μία μικρή εικόνα της Αγίας Αικατερίνης του Σινά ως ενθύμιο και κληρώθηκε ένα πενθήμερο ταξίδι στην Ιερά Μονή.

Έτσι… αυξήθηκε η ομάδα των φίλων της Αγίας Αικατερίνης.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.