Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ...

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Celestyal Cruises

Σειρά επαφών του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Προέδρου του νέου Τμήματος Kαθ. Γεωργόπουλου Νικόλαου με θεσμικούς φορείς του τουρισμού.

Στην εθελοντική καινοτόμα πρωτοβουλία κατάρτισης σε ζητήματα τουρισμού «ΣχολείοΤουρισμού» που έλαβε χώρα στην Καλαμάτα από 20 έως 22 Νοεμβρίου συμμετείχε και παρουσίασε το νέο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών ο Πρόεδρος του νέου Τμήματος Kαθ. Γεωργόπουλος Νικόλαος.

Ο κ. Γεωργόπουλος ανέπτυξε, στους 1.000 και πλέον συμμετέχοντες από όλη τη χώρα, το ρόλο της ανταγωνιστικότητας και της εκπαίδευσης στον τουρισμό, ως παράγοντα για την απόκτηση ενός βιώσιμου και διατηρήσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για τις σύγχρονες επιχειρήσεις τουρισμού και φιλοξενίας. Επιπροσθέτως, σημείωσε τον καθοριστικό ρόλο που πρόκειται να διαδραματίσει σε αυτή την προσπάθεια το νέο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστήμιο Πειραιώς το οποίο και παρουσίασε.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του, ο Πρόεδρος του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς είχε επαφές με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κα. Ευρυδίκη Κουρνέτα, με την οποία συζήτησαν επί της επικείμενης υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου και Υπουργείου και με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Γιάννη Ρέτσο. Παράλληλα με το Συνέδριο, πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση με τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη, υπεύθυνη για θέματα Ανάπτυξης και Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, όπου συμφώνησαν περί της δημιουργίας ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του νέου Τμήματος. Με το πέρας του συνεδρίου, παραχώρησε συνέντευξη σε τοπικά ΜΜΕ, γνωστοποιώντας ακόμη περισσότερο το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών σε μια περιοχή με έντονη δυναμική στον τουρισμό, όπως η Πελοπόννησος.

Οι συμμετέχοντες του συνεδρίου έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για ενημέρωση όσον αφορά στο νέο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών και ειδικότερα στο πρόγραμμα Σπουδών του και στις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης. Το “Σχολείο Τουρισμού” αποτελεί μια εθελοντική δράση – μη κερδοσκοπική – που υλοποιήθηκε χάρις στο μεράκι και στη δημιουργικότητα ανθρώπων του τουρισμού και με την αρωγή του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και σημαντικών επιχειρήσεων της περιοχής. Ο Πρόεδρος του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Γεωργόπουλος σημείωσε την πρόθεσή του, το νέο Τμήμα να στηρίζει κάθε εθελοντική και καινοτόμα πρωτοβουλία για τον τουρισμό όπως το “Σχολείο Τουρισμού”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.