Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Nέα ώθηση στον τουρισμό από τις ΗΠΑ Συμφωνίες συνεργασίας με την ASTA...

Nέα ώθηση στον τουρισμό από τις ΗΠΑ Συμφωνίες συνεργασίας με την ASTA και την ΕΑΤΑ

Celestyal Cruises

Δύο συμφωνίες συνεργασίας σε θέματα οργανωμένης προώθησης της Ελλάδας και της Αθήνας, αντίστοιχα, ως τουριστικών προορισμών στην αμερικανική τουριστική αγορά, υπέγραψε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας, FedHATTA, με την ένωση αμερικανικών τουριστικών γραφείων ASTA, αλλά και με την Εταιρεία Aνάπτυξης και Tουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), ως τρίτο μέλος της συμφωνίας που αφορά την Αθήνα.

Οι νέες αυτές συμφωνίες σηματοδοτούν την επέκταση της συνεργασίας που ήδη διατηρούν τα ελληνικά τουριστικά γραφεία-μέλη των ενώσεων της FedHATTA, με το μεγάλο δίκτυο συνεργατών τους στις ΗΠΑ, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη σημαντική για τον ελληνικό τουρισμό αμερικανική αγορά ταξιδιωτών.

Οι συμφωνίες προβλέπουν την προώθηση της διμερούς τουριστικής ανάπτυξης, της Ελλάδας και Αθήνας με τις ΗΠΑ, με ανταλλαγή στρατηγικών μάρκετινγκ, επαφών, πληροφοριών σε σχέση με προωθητικές ενέργειες σε διεθνές επίπεδο καθώς και με την από κοινού προώθηση προορισμών και οργάνωση ταξιδίων εξοικείωσης.

Τη συμφωνία για τη συνεργασία των φορέων στην προώθηση της Ελλάδας υπέγραψαν ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης και ο αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της ASTA, κ. Robert Duglin, παρόντος του κ. Βύρωνα Αργύρη, Μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής για το ASTA Destination Expo 2018. Τη δε συμφωνία για την Αθήνα υπέγραψε ακόμα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΤΑ, κ. Αλέξης Γαληνός.

Επίσης, στο πεδίο ενίσχυσης του τουρισμού της Αθήνας, ο κ. Τσιλίδης, ο κ. Duglin και ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, υπέγραψαν πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας για τη στήριξη του 5ου Travel Trade Athens.

“Η εξωστρέφεια, η συνεργασία και η δυναμική που αναπτύσσουν οι φορείς του τουρισμού είναι το κλειδί για να ενισχύσουμε τον ελληνικό τουρισμό. Σε συνεργασία με την ECTAA, που εκπροσωπεί τις εθνικές Ενώσεις τουριστικών γραφείων και τουρ οπερέιτορ στην Ευρώπη, την EMTΤAAS που δημιουργήθηκε για την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή της Α. Μεσογείου και με εργαλείο την πρωτοβουλία ΔΩΔΕΚΑ για την ανάδειξη λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών με βάση τον θεματικό τουρισμό, η Ομοσπονδία στηρίζει την εξωστρέφεια με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της ζήτησης από διεθνείς αγορές τουριστών για την Ελλάδα και την Αθήνα”, δήλωσε κ. Τσιλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από επιτυχή διεκδίκηση της FedHATTA, η ASTA θα πραγματοποιήσει το επόμενο ετήσιο συνέδριο Destination Expo στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2018, συγκεντρώνοντας τον ενδιαφέρον εκατοντάδων τουριστικών πρακτόρων από τις ΗΠΑ, που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.