Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά GRECKA PANORAMA: Το 1ο Ελληνο-Πολωνικό MICE Forum & B2B Πρόγραμμα Συναντήσεων μεταξύ...

GRECKA PANORAMA: Το 1ο Ελληνο-Πολωνικό MICE Forum & B2B Πρόγραμμα Συναντήσεων μεταξύ Ελλάδας – Πολωνίας

  • Για πρώτη φορά, η τεράστια δυναμική της αγοράς της Πολωνίας, στο στόχαστρο των ελληνικών MICE επιχειρήσεων και PCOs!

Στο πλαίσιο της 3ης αποκλειστικής έκθεσης για την Ελλάδα, GRECKA PANORAMA, που διοργανώνεται στις 1-3 Δεκεμβρίου 2017 στην Βαρσοβία, η North Events διοργανώνει για πρώτη φορά στην Πολωνία το 1ο Ελληνο-Πολωνικό MICE Forum & B2B Sessions.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό ξενοδοχείο Hotel Bellotto την 1η Δεκεμβρίου 2017, και έχει ήδη προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον από τους Πολωνούς buyers.

Αν και η Ελλάδα παραμένει σταθερά στην 1η θέση των προτιμήσεων των Πολωνών τουριστών αναψυχής, – με αύξηση φέτος σχεδόν 20%! έως σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια ή διοργάνωση μέσα στην χώρα της Πολωνίας για προσέλκυση MICE επισκεπτών, ενώ ο κλάδος παρουσιάζει αλματώδη ανάπτυξη στην Πολωνία. Χαρακτηριστικά σημειώνουμε ότι χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Κύπρος, κα. αλλά και μακρινότεροι προορισμοί όπως οι Φιλιππίνες, η Σρι Λάνκα, η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κόστα Ρίκα, η Ταϋλάνδη και πολλοί ακόμη άλλοι έχουν ήδη εδραιώσει την παρουσία τους και έχουν συνάψει σταθερές συνεργασίες με τζίρους που καταγράφονται ανοδικοί – ακόμα και εκθετικοί όπως αναφέρουν διοργανωτές MICE στην Πολωνία. Η Ελλάδα ως προορισμός MICE δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε στους πρώτους 20 προορισμούς – ενώ ο κλάδος παρουσιάζει ταχύτατη εξέλιξη, σε απόλυτη δηλαδή αρμονία και ως συνέπεια της σταθερής και ανερχόμενης οικονομίας της χώρας.

Το κενό αυτό στοχεύει να καλύψει η North Events με την διοργάνωση του 1ου Ελληνο-Πολωνικού MICE Forum και πρόγραμμα B2B συναντήσεων στην πρωτεύουσα της χώρας την Βαρσοβία, με πολύ θετικά μηνύματα από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσής του.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα φορέων της Ελλάδας, και του περιοδικού MICE Magazine της Πολωνίας.

 

Στοιχεία Πολωνών MICE Organizers 2016* Έκδοση “Think Incentive”:

Δαπάνη ανά Πολωνό MICE επισκέπτη, ανά ταξίδι, για κοντινούς προορισμούς:

·       4,000 PLN – 7,000 PLN

Δαπάνη ανά Πολωνό MICE επισκέπτη, ανά ταξίδι, για μακρινούς προορισμούς:

·       8,000 PLN – 15,000 PLN

Δαπάνη ανά Πολωνό MICE επισκέπτη, ανά ταξίδι, για εξωτικούς προορισμούς:

·       > 15,000 PLN

* Polish MICE Market Survey, June 2017, Convention Bureau Summit

«Τα νούμερα τουριστών μας από την Πολωνία έχουν αυξηθεί από 4.000 σε 70.000 μέσα στα τελευταία μόνο 4 χρόνια. Αν και οι αριθμοί αυτοί αντιπροσωπεύουν κυρίως τουρισμό αναψυχής, ένα συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό αφορά MICE επισκέπτες.», δηλώνει ο πρόεδρος της Costa Rica Best Tour Operator & DMC, Sergio Hidalgo.

«Για τουλάχιστον 5 συναπτά έτη καταγράφουμε ένα σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό Incentive Groups από την Πολωνία. Η Πολωνία είναι αναμφίβολα ο ηγέτης της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης, με τους προορισμούς της Τσεχίας, της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας να ακολουθούν.», σχολιάζει ο διευθύνων σύμβουλος της Asian Trails Thailand, Yves Van Kerrebroeck.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.