Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ESCCA 2017: Εβδομάδα κυτταρομετρίας για το Porto Palace Hotel Thessaloniki

ESCCA 2017: Εβδομάδα κυτταρομετρίας για το Porto Palace Hotel Thessaloniki

Με το βλέμμα στραμμένο στη μελέτη κυττάρων βιολογικών υγρών ήταν οι προηγούμενες μέρες για την πόλη της Θεσσαλονίκης και το ξενοδοχείο Porto Palace ειδικότερα, που φιλοξένησε το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Κλινικές Αναλύσεις Κυττάρων (European Society for Clinical Cell Analysis – ESCCA) με θέμα «Cytometry at the crossroads of cultures» το διάστημα 23-27 Σεπτεμβρίου 2017.

Περισσότεροι από 400 σύνεδροι, μεταξύ των οποίων και μέλη της ESCCA από όλο τον κόσμο, που ειδικεύονται στις αναλύσεις κυττάρων για διαγνωστικούς και θεραπευτικούς σκοπούς σε ποικίλους τομείς της παθολογίας, της ανοσολογίας, της αιματολογίας, του καρκίνου, της γήρανσης, αλλά και της μικροβιολογίας, έδωσαν δυναμικό παρών στις εργασίες του συνεδρίου, που λάμβαναν χώρα παράλληλα σε όλες τις αίθουσες του Porto Palace Hotel Thessaloniki.

Οι εργασίες του Συνεδρίου περιελάμβαναν πριν την επίσημη έναρξη του, την πραγματοποίηση ενός εκπαιδευτικού κύκλου για τα εργαλεία ανάλυσης της κυτταρομετρίας και στη συνέχεια τις εξετάσεις πιστοποίησης για τα μέλη ESCCA, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 23/09 και ουσιαστικά έδωσαν τη σκυτάλη στην επίσημη έναρξη του Συνεδρίου την επόμενη μέρα.

Η θεματική του Συνεδρίου, καθ΄ όλη την τριήμερη διάρκεια του, ήταν στοχευμένη στην κυτταρομετρία ροής και τις κλινικές εφαρμογές της τόσο στην αιματολογία και την ογκολογία ειδικότερα, όσο και στην ανοσολογία, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σκιαγράφηση γλοιωμάτων και τους αναστολείς καρκινικής ανοσοθεραπείας, παρουσιάζοντας τις νέες δυνατότητες που προσφέρει πλέον η κυτταρομετρία ροής στην εξέταση τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.