Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 7η Γιορτή Βελανιδιού στην Κέα – Τζιά

7η Γιορτή Βελανιδιού στην Κέα – Τζιά

Τα βελανίδια όχι μόνο τρώγονται αλλά είναι και μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών γνωστή στον άνθρωπο από την αρχαιότητα.

Έχετε δοκιμάσει λιχουδιές από Βελανίδια;

Στη γιορτή βελανιδού θα δοκιμάσετε υπέροχα κουλουράκια που φτιάχνονται με αλεύρι βελανιδιών από το αρχαίο βελανιδόδασος της Τζιάς

Απίστευτα νόστιμα, μαλακά μπισκοτάκια, με λίγη σοκολάτα, σταφίδα και καστανή ζάχαρη. Τόσο νόστιμα που αν δεν έγραφαν πάνω στην συσκευασία ότι γίνονται από αλεύρι βελανιδιών Κέας, δεν υπήρχε περίπτωση να πάει ο νους σου πως γεύεσαι κάτι τέτοιο.

Κι αν κάποιοι βιαστούν να πουν ότι το αλεύρι από βελανίδι είναι ένα «ευτελές» προϊόν, τότε θα πρέπει να τους ενημερώσουμε ότι τα βελανίδια περιέχουν υψηλά ποσοστά πρωτεϊνών, ποτάσιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, καθώς και βιταμίνη Β6, ενώ το αλεύρι τους υπερέχει σε φυτικές ίνες από τα άλευρα των σιτηρών και του καλαμποκιού και είναι και χωρίς γλουτένη. Ένας μικρός θρεπτικός θησαυρός δηλαδή!

Το πρόγραμμα της 7ης Γιορτής Βελανιδιού περιλαμβάνει,

Παρουσίαση αγροτικής αναγέννησης από την Ίρις Θεοδωρίδου, η οποία θα δώσει απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις και συμβουλές για το κλάδεμα των δέντρων.

11.00 Περπάτημα στο δάσος με αφετηρία τη Βρύση Βενιαμίν

12.00 – 16.00 Μουσική και καλλιτεχνικές δραστηριότητες για παιδιά

14.00 Κυνήγι θησαυρού

16.00 Διαγωνισμός γιγαντιαίου βελανιδιού Βραβείο για το πιο μεγάλο σε βάρος βελανίδι

Δωρεάν πλούσιος μπουφές με λιχουδιές από βελανίδι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.