Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στη Διεθνή Έκθεση πολιτιστικού τουρισμού “World Tourism Expo” της UNESCO στην Ιταλία...

Στη Διεθνή Έκθεση πολιτιστικού τουρισμού “World Tourism Expo” της UNESCO στην Ιταλία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στη Διεθνή Έκθεση για τον πολιτιστικό τουρισμό “World Tourism Expo”, που διοργανώνει η UNESCO στη Σιένα της Ιταλίας, από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2017, συμμετέχει για δεύτερη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στην έκθεση θα παρουσιαστεί συνολικά το πολιτιστικό απόθεμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με έμφαση στα 17 αξιόλογα μνημεία της, που έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.
Η σχετική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12 το μεσημέρι, στο χώρο παράλληλων εκδηλώσεων της Διεθνούς Έκθεσης “World Tourism Expo” (Santa Maria de la Scala, Siena). Εκτός από τα μνημεία UNESCO, θα προβληθεί ο πολιτιστικός τουρισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία, οι ιστορικές προσωπικότητες και η άυλη πολιτιστική κληρονομιά της, ενώ θα γίνει ιδιαίτερη μνεία στην Εγνατία Οδό που γεφύρωνε από την αρχαιότητα δύο λαούς, Έλληνες και Ρωμαίους, αλλά και στις πολιτιστικές διαδρομές που αναπτύσσονται εκατέρωθεν.
«Ο πολιτιστικός τουρισμός αποτελεί το βαρύ πυροβολικό στην τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως αποτυπώνεται σε σχετικές μελέτες, αλλά και όπως καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στις προτιμήσεις των ίδιων των τουριστών. Οι τουρίστες είναι πλέον πολύ πιο απαιτητικοί και προσανατολίζονται στην αναζήτηση εμπειριών μέσα από θεματικά τουριστικά προϊόντα, όπως είναι τα πολιτιστικά, που προσφέρουν βιωματικές δραστηριότητες στον τόπο που επισκέπτονται.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την πλούσια παράδοση, την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της και τα ασύγκριτης αξίας μνημεία της, μπορεί να αποτελέσει βασικό προορισμό αυτών των επισκεπτών», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.