Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani ανοίγει τη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου...

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani ανοίγει τη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για τον Τουρισμό στην αίθουσα της Ολομέλειας στις Βρυξέλλες

Celestyal Cruises

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φιλοξένησε χθες στις Βρυξέλλες μια διάσκεψη υψηλού επιπέδου επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού με θέμα «Μια ευρωπαϊκή στρατηγική για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της τουριστικής βιομηχανίας».
 
Ανοίγοντας τη συζήτηση, ο κ. Tajani δήλωσε: «Ο τουρισμός αποτελεί βασικό τομέα για όλα τα κράτη μέλη μας, αντιπροσωπεύοντας το 10% του ΑΕΠ και τις θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για μια αυτοτελής βιομηχανία, ένα ουσιαστικό τμήμα του ψηφιδωτού που αποτελεί τον βιομηχανικό ιστό της Ευρώπης.
 
Κατά τα επόμενα 10 χρόνια, ο αριθμός των διεθνών τουριστών πρόκειται να διπλασιαστεί, χάρη στην εμφάνιση μιας νέας μεσαίας τάξης, με υψηλή αγοραστική δύναμη, που προέρχεται κυρίως από την Ασία. Μέχρι το 2025, ο αριθμός των τουριστών που έρχονται στην Ευρώπη μπορεί να διπλασιαστεί – σε περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ευρώ – δημιουργώντας περισσότερες από 5 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας. Αν θέλουμε να κάνουμε αυτή τη δυνατότητα πραγματικότητα, πρέπει να ενισχύσουμε την ικανότητά μας να διατηρούμε τη δική μας σε ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον, εν μέρει μέσω της στενότερης συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο “
 
«Πρέπει να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας σε διάφορους τομείς: να προσελκύσουμε περισσότερες επενδύσεις μέσω ενός στρατηγικού σχεδίου που θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε περισσότερο και αποτελεσματικότερα τη χρηματοδότηση της ΕΕ. τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος · προώθηση της κατάρτισης ανάλογα με τις ανάγκες της βιομηχανίας · που διέπουν την ψηφιακή επανάσταση. αξιοποιώντας συνέργειες με στόχο την προώθηση της Ευρώπης ως προορισμού στις διεθνείς αγορές », δήλωσε ο κ. Tajani.
 
«Η κατάρτιση αποτελεί βασικό παράγοντα, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις της τουριστικής βιομηχανίας έχουν περισσότερα προβλήματα από ό, τι άλλοι στην εξεύρεση ανθρώπων με τις δεξιότητες που αναζητούν. Επενδύοντας περισσότερο μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε ευκαιρίες σε εκείνες τις περιοχές της Ευρώπης στις οποίες η ανεργία των νέων ανέρχεται στο 50%. Η τουριστική βιομηχανία, αν και θα επηρεαστεί πολύ από την ψηφιακή επανάσταση, θα χρειαστεί ακόμα ένα μεγάλο εργατικό δυναμικό, το 20% των οποίων είναι νέοι κάτω των 25 ετών », τόνισε ο κ. Tajani.
 
«Πρέπει επίσης να ολοκληρώσουμε την ενιαία αγορά υπηρεσιών και την ενιαία ψηφιακή αγορά με στόχο την επιβολή των κανόνων ανταγωνισμού και τη διασφάλιση ότι οι ψηφιακές πλατφόρμες λειτουργούν υπό τις ίδιες συνθήκες και με τις ίδιες φορολογικές ρυθμίσεις με όλες τις άλλες επιχειρήσεις.
 
Κατά μέσο όρο, ένας Κινέζος τουρίστας επισκέπτεται τέσσερα ή πέντε ευρωπαϊκά κράτη μέλη. Το επίκεντρο του ανταγωνισμού δεν είναι μεταξύ των κρατών μελών, αλλά με την Ασία, την Αμερική, την Καραϊβική και τον Ειρηνικό. Εάν λοιπόν θέλουμε να προσελκύσουμε περισσότερους διεθνείς τουρίστες, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προωθήσουμε την Ευρώπη ως προορισμό, όπως ακριβώς προωθούνται οι ΗΠΑ, ο Καναδάς ή η Αυστραλία. Η κοινή πλατφόρμα προώθησης που προτείνεται από την Επιτροπή, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών και τις περιφέρειες του δικτύου Necstour, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει όμως να εντείνουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας δίνοντας στην Πλατφόρμα έναν κατάλληλο προϋπολογισμό », δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 
Ο κ. Tajani ολοκλήρωσε τις παρατηρήσεις του αναφέροντας ότι «ο επόμενος προϋπολογισμός της ΕΕ θα πρέπει να είναι πιο προφανής πολιτικός και να αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες των απλών ανθρώπων, όπως η ανάγκη καταπολέμησης της ανεργίας. Στο ψήφισμά του πρωτοβουλίας που εγκρίθηκε βάσει της έκθεσης De Monte, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητεί να συμπεριληφθεί στον επόμενο προϋπολογισμό ένα ειδικό ταμείο για τον τουρισμό ».
 
Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας σειράς πρωτοβουλιών που προωθούνται από τον κ. Tajani για την προβολή του «Κοινοβουλίου των πολιτών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.