Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εσπερίδα το Σάββατο στο Ίνι του δήμου Μινώα με θέμα «Η Βιώσιμη...

Εσπερίδα το Σάββατο στο Ίνι του δήμου Μινώα με θέμα «Η Βιώσιμη ανάπτυξη της ενδοχώρας σήμερα. Οι προκλήσεις οι ευκαιρίες»

Celestyal Cruises

«Η βιώσιμη ανάπτυξη της ενδοχώρας σήμερα. Οι προκλήσεις, οι ευκαιρίες» είναι το θέμα εσπερίδας που οργανώνει το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στο Ίνι του δήμου Μινώα Πεδιάδας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ίνι – Μοναστηράκι «ΙΝΑΤΟΣ» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Η εσπερίδα που είναι ανοικτή στις αρχές, τους φορείς, τους πολίτες θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο του πολιτιστικού συλλόγου στις 19:00 και περιλαμβάνει αξιόλογους ομιλητές με άκρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις. Συγκεκριμένα για την εκδήλωση που εντάσσεται στις επιτυχημένες πολιτιστικές εκδηλώσεις «Αρκάδεια 2017» ο πολιτιστικός σύλλογος Ίνι-Μοναστηράκι «ΙΝΑΤΟΣ» στην ανακοίνωση του-πρόσκληση αναφέρει:
«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ίνι – Μοναστηράκι «ΙΝΑΤΟΣ» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου σας καλούν το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017, στις 19:00,στο Πολύκεντρο του συλλόγου, στο Ίνι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, σε μια σημαντική για την ενδοχώρα της Κρήτης Εσπερίδα με τίτλο: «Η βιώσιμη ανάπτυξη της ενδοχώρας σήμερα. Οι προκλήσεις, οι ευκαιρίες», με αξιόλογους ομιλητές και άκρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις:
• ”Τα ΌμορφαΧωριά….” , μια διεθνής πρωτοβουλία για τη διάσωση – ανάπτυξη των μικρών οικισμών.Χάρης Ροδιτάκης, πρ. Δήμαρχος Επισκοπής, μέλος της Ομάδας Πρωτοβουλίας για τη δημιουργία του Συνδέσμου ”Τα Όμορφα Χωριά της Κρήτης ”.
• «Ανάπλαση – Ανάπτυξη των οικισμών της ενδοχώρας». Γιώργος Πετράκης Αρχιτέκτονας
• «Της γης τα πατήματα», ιστορικές και λαογραφικές αναφορές στη γη ως τόποςπροετοιμασίας, τρόπος καλλιέργειας με τη χρήση των εργαλείων, από το χθες ως το σήμερα. Ανάδειξη της διαδραστικής σχέσης : γη-άνθρωπος-γη με προβολές στη σύγχρονη πραγματικότητα.Μια απόπειρα νέας μύησης με την ιερή γεννήτρα γη που παράτις αλλοιώσεις, παραμένει τροφός του ανθρώπου.Μανώλης Γ. Ανδρουλιδάκης, Δρ. Φιλολογίας Παν/μίου Αθηνών.
• «Προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς ως παράγοντα της αειφόρου ανάπτυξης».Δρ. Αντώνης Βασιλάκης, επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων
• «Η αξία της χλωριδικής και πανιδικής βιοποικιλότητας μιας περιοχής. Διατήρηση και διαχείριση». Μιχάλης Δρετάκης, Βιολόγος – Ορνιθολόγος, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Π.Κ. και Μανόλης Αβραμάκης, Γεωπόνος – Βοτανικός Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Π.Κ.

• «TCF | Futouris: Κρήτη, πρώτα βήματα προς ένα βιώσιμο διατροφικό προορισμό 2017-2019». Σωτήρης Δ. Μπαμπαγιούρης | BoD, LocalFoodExpertssce και Κων/νος Γ. Μπουγιούρης | GS,LocalFoodExpertssce

• «TCF Ι Futouris: Η συμμετοχή του ομίλου SbokosHotelGroupστα πρώτα βήματα προς ένα βιώσιμο διατροφικό προορισμόστην Κρήτη».Μπάμπης Φωσκολάκης  | GM,SbokosHotelGroup
• Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.