Αρχική Βραβεία Γ. Καμίνης: Η Αθήνα υποδέχεται το 5ο Athens Democracy Forum

Γ. Καμίνης: Η Αθήνα υποδέχεται το 5ο Athens Democracy Forum

Η Αθήνα υποδέχεται το 5o ΝΥΤ Athens Democracy Forum το οποίο πραγματοποιείται από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου από τους The New York Times, σε συνεργασία με το Ταμείο για τη Δημοκρατία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τον Δήμο Αθηναίων, την εφημερίδα «Η Καθημερινή», με την υποστήριξη του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτιέρες. Στο Forum, εξέχοντες πολιτικοί, δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι και ακαδημαϊκοί, καλούνται να προσφέρουν πληροφορίες και αναλύουν με ποιο τρόπο οι φιλελεύθερες δημοκρατίες και οι κοινωνίες μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τις προκλήσεις της εποχής (π.χ. προσφυγική κρίση) καθώς και τα γεγονότα (π.χ. τρομοκρατικές επιθέσεις) που αμφισβητούν θεμελιώδεις πεποιθήσεις των δυτικών κοινωνών, όπως είναι η παγκοσμιοποίηση, η ανοιχτή κοινωνία και η διεθνής συνεργασία και εν τέλει θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο πρώην Γ.Γ. του ΟΗΕ Κόφι Άναν, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ισπανίας Φελίπε Γκονζάλες, η Διευθύντρια της UNESCO Ιρίνα Μπόκοβα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο πλαίσιο του θεσμού του 5ου ΝΥΤ Athens Democracy Forum, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα απονείμει στον πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας Φελίπε Γκονζάλες το «Βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών» που απονέμεται για 2η συνεχή χρονιά. Με το βραβείο αυτό ο δήμος Αθηναίων επιλέγει να τιμήσει προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας, δημοκρατικά ενεργούς πολίτες και φορείς, οι οποίοι συμβάλλουν με τη στάση και το έργο τους στην υπεράσπιση των αρχών της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα υποδεχθεί τον Φελίπε Γκονζάλες στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας και θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους. 

Ο Φελίπε Γκονζάλες υπήρξε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ισπανίας που σφράγισε με τη στάση και το έργο του την εδραίωση της δημοκρατίας στην εποχή μετά την δικτατορία του Φράνκο, στην Ισπανία. Παράλληλα εργάστηκε με αφοσίωση και έμπνευση για τα ιδανικά του Ευρωπαϊκού σχεδίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.