Αρχική Δήμοι Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο...

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου

Κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου είχε την ευκαιρία να έχει μία ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση με το Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κωνσταντίνο Κουκά, την Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ.Μ. κα. Ελένη Καλπουρτζή, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου κ. Μιλτιάδη Ατζαμόγλου, τον Πρόεδρο του Π.Α.Κ.Ο. «Γ. Αξιώτης» κ. Δημήτρη Κοντιζά και τα στελέχη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου.
Ο κ. Κωνσταντίνος Κουκάς και κα. Ελένη Καλπουρτζή, επεσήμαναν , ότι ο κ. Κουρουμπλής είναι ο πρώτος Υπουργός Ναυτιλίας που επισκέπτεται το Λιμενικό Ταμείο, προκειμένου να ακούσει τους προβληματισμούς και τις ανάγκες τους και ευχήθηκαν πως σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα στα ζητήματα που απασχολούν το νησί της Μυκόνου, σε σχέση με τις λιμενικές ζώνες.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συζήτηση σχετικά με τη διαβούλευση του νομοσχεδίου διαβούλευση για το σύστημα λιμενικής διακυβέρνησης και οι εκπρόσωποι του Δήμου έθεσαν συγκεκριμένα ζητήματα και αιτήθηκαν από τον Υπουργό, μεταξύ άλλων, τα εξής:

• Την παρέμβαση – μεσολάβηση του Υπουργού για χρηματοδότηση της προμήθειας προσκρουστήρων από ΕΣΠΑ Υ. Ναυτιλίας, το οποίο αποτελεί καίριο έργο αναβάθμισης λιμενικής υποδομής, διότι διασφαλίζει την ασφαλή πρόσδεση πλοίων. Πρόκειται για ένα ώριμο έργο προϋπολογισμού 2.829.700,00 € + ΦΠΑ, το οποίο έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις.
• Τη δυνατότητα χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας για την αντικατάσταση των κυβόλιθων εντός της ζώνης Σένγκεν και της πλακόστρωσης στο γιαλό.
• Τη δυνατότητα χρηματοδότησης για επισκευή όλων των  ραμπών ακτοπλοΐας.
• Την άμεση έγκριση της μελέτης αποκατάστασης της προβλήτας του νησιού της Δήλου, αμέσως μόλις υποβληθεί.
• Την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις πλωτές εξέδρες, ώστε να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση και τοποθέτησή τους, με την κατάργηση του άρθρου 27 του Ν.4256/14 και επαναφορά της διάταξης του άρθρου 14 παρ.5 του Ν.2971/2001 που προέβλεπε σύμφωνη γνώμη του Δήμου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να πραγματοποιήσουν νέο ραντεβού στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο, για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των τεθέντων ζητημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.