Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η μαγεία των κεραμικών Ιζνικ στο Μουσείο Μπενάκη

Η μαγεία των κεραμικών Ιζνικ στο Μουσείο Μπενάκη

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
06/10/2017 – 19/11/2017
 
ΕΓΚΑΙΝΙΑ:

05/10/2017, ώρα 20:00

 
 

Η έκθεση εστιάζει στα κεραμικά της οθωμανικής περιόδου και συγκεκριμένα σε αυτά που δημιουργήθηκαν τον 16ο αιώνα στην πόλη Ιζνίκ της Μ. Ασίας. Αγγεία με φωτεινά χρώματα και ζωντανά  σχέδια, τα οποία θαυμάστηκαν και έγιναν περιζήτητα τόσο κατά την περίοδο της παραγωγής τους όσο και κατά τον 19ο αιώνα,  αποτελούν ένα από τα πιο λαμπρά επιτεύγματα στην ιστορία της κεραμικής.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στο ενδιαφέρον των Ευρωπαίων τον 19ο αιώνα, το σταδιακό σχηματισμό συλλογών, τις πρώιμες μελέτες και την αναβίωση της τεχνοτροπίας στα εργαστήρια της Ευρώπης, της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Ένα τμήμα της είναι αφιερωμένο στα ελληνικά κεραμικά του 20ού αιώνα που εμπνεύστηκαν από την αισθητική των Ιζνίκ, με ιδιαίτερη αναφορά στα εργαστήρια «Κιουτάχεια-Αθήναι», «Κεραμεικός» και «Icaro Rodi».

Παρουσιάζονται για πρώτη φορά επιλεγμένα κεραμικά από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, καθώς και σπάνιες εκδόσεις από την προσωπική συλλογή του ιδρυτή του, Αντώνη Μπενάκη.

«Η Μαγεία των κεραμικών Ιζνίκ»  έρχεται σε διάλογο με την έκθεση «ICARO – ΙΚΑΡΟΣ. Το εργαστήριο κεραμικών της Ρόδου, 1928-1988», που λαμβάνει χώρα την ίδια χρονική περίοδο στο  Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού (Κουμπάρη 1).

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή: 10:00 – 18:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙA:

Είσοδος στην έκθεση συμπεριλαμβάνεται στο εισιτήριο γενικής εισόδου του Μουσείου Μπενάκη: € 9, € 7

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.