Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Regus: Το 44% των Ελλήνων ισχυρίζεται ότι η εργασία από το σπίτι...

Regus: Το 44% των Ελλήνων ισχυρίζεται ότι η εργασία από το σπίτι θέτει σε κίνδυνο την αποδοτικότητα

Ενώ το 59% των εργαζόμενων θεωρεί ότι η εργασία κοντά στο σπίτι αυξάνει την αποδοτικότητα

Πρόσφατες έρευνες της Regus δείχνουν ότι το 44% των επιχειρηματιών στην Ελλάδα θεωρεί πως υπάρχουν πολλοί παράγοντες απόσπασης προσοχής όταν κάποιος εργάζεται από το σπίτι. Ωστόσο το 59% ισχυρίζεται ότι, όταν ο χώρος εργασίας βρίσκεται κοντά στο σπίτι, τους βοηθάει να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, μειώνοντας ταυτόχρονα το χρόνο μετακίνησης, ενώ το 20% πιστεύει ότι είναι η λύση ενάντια στη μοναξιά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Η Regus διεξήγαγε μια έρευνα σε περισσότερους από 100 επιχειρηματίες στην Ελλάδα, προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία σχετικά με τις απόψεις για την εργασία από το σπίτι. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι επιχειρηματίες δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν όταν εργάζονται στο σπίτι (44%), και αυτό οφείλεται κυρίως σε οικογενειακές υποχρεώσεις (34%) και στη διάσπαση της προσοχής από τα κατοικίδια (34%). Η αργή σύνδεση στο internet (17%) αναφέρθηκε επίσης ως ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που αντιμετωπίζει κάποιος δουλεύοντας από το σπίτι.

Συνεπώς, το σπίτι δεν αποτελεί το ιδανικότερο εργασιακό περιβάλλον, ενώ η εργασία σε τοποθεσία που βρίσκεται κοντά στο σπίτι αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των ερωτηθέντων, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι η ιδανική λύση για τη βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής (59%), κυρίως γιατί τους επιτρέπει να σπαταλούν λιγότερο χρόνο στις μετακινήσεις τους και να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Άλλα σημαντικά ευρήματα:
· Για το 23% των ερωτηθέντων, πρόβλημα αποτελούν κάποιοι συνήθεις οικιακοί θόρυβοι, όπως το κουδούνι της πόρτας και το πλυντήριο ρούχων και πιάτων.

· Το 26% ισχυρίστηκε ότι η κοντινή απόσταση του χώρου εργασίας από το σπίτι τούς βοηθά να επικεντρώνονται στα εργασιακά τους θέματα και να είναι αποδοτικότεροι.

Η Κατερίνα Μάνου, Διευθύντρια της Regus για τα Βαλκάνια, σχολιάζει: «Για τους επιχειρηματίες, εργασία κοντά στο σπίτι σημαίνει να απολαμβάνεις τα οφέλη από την παραμονή στο σπίτι και να επιτυγχάνεις το ίδιο επίπεδο αποδοτικότητας που θα είχες σε ένα γραφείο. Υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες περισπασμού στο σπίτι, οι οποίοι μειώνουν την αποδοτικότητα και γι’ αυτόν τον λόγο πολλοί επιχειρηματίες επιλέγουν να εργαστούν κάπου κοντά στο σπίτι τους.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι η εργασία κοντά στο σπίτι συμβάλλει στην επίτευξη υψηλών επιπέδων αποδοτικότητας, καθώς εξαλείφονται οι οικιακοί παράγοντες απόσπασης προσοχής. Επιπλέον, τους βοηθά να διατηρήσουν ένα υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, το οποίο θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί αν κατά τη διάρκεια κάποιας τηλεδιάσκεψης ακουγόταν ο ήχος του πλυντηρίου. Η ιδανική λύση είναι ένα μέρος εκτός σπιτιού αλλά σε κοντινή απόσταση από αυτό. Κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαλε μόνο στη βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής- αφού θα μειωνόταν ο χρόνος μετακίνησης και κατά συνέπεια θα αυξανόταν ο χρόνος χαλάρωσης με την οικογένεια- αλλά θα βοηθούσε ουσιαστικά στην αύξηση της αποδοτικότητας, παρέχοντας πρόσβαση σε τεχνολογικά μέσα και εξοπλισμό γραφείου εκτός των κεντρικών γραφείων της εκάστοτε επιχείρησης».

Σχετικά με τη Regus

Η Regus είναι ο μεγαλύτερος πάροχος ευέλικτων λύσεων χώρου εργασίας παγκοσμίως, με ένα δίκτυο 3.000 τοποθεσιών σε πάνω από 1.000 πόλεις και κωμοπόλεις, σε περισσότερες από 100 χώρες, που εξυπηρετεί 2,3 εκατ. μέλη. Μέσα από τις διάφορες μορφές γραφείων της καθώς και τις διαρκώς αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της πάνω στην εργασία εν κινήσει, τα εικονικά γραφεία και την αποκατάσταση χώρων εργασίας, η Regus δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους και επιχειρήσεις να εργάζονται όπου, όταν και όπως επιθυμούν και με ένα μεγάλο εύρος επιλογών χρέωσης.
Μεταξύ των πελατών της περιλαμβάνονται ορισμένοι από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες, νεοσύστατες εταιρείες και επιχειρήσεις αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 1998 και το δίκτυό της περιλαμβάνει 3 σημεία: στο Μαρούσι, στον Πύργο Αθηνών και στη Λεωφόρο Συγγρού, δίπλα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.regus.gr
Στην Κύπρο η Regus λειτουργεί στη Λευκωσία (Πύργος Ιακωβίδη, 1ος και 5ος όροφος, Λεωφ. Γρίβα Διγενή 82-83), στη Λεμεσό ( Victory House, Λεωφόρος Μακαρίου 205) και πολύ σύντομα και στη Λάρνακα. Για περισσότερες πληροφορίες: www.regus.com.cy ή καλέστε στο τηλέφωνο: +357 22 503 000.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.