Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Έρχεται το Cosmopolis Festival στην Καβάλα!

Έρχεται το Cosmopolis Festival στην Καβάλα!

Όπως μας δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Αντωνιάδης
Από τις 20 έως τις 23 Ιουλίου η καρδιά της Περιέφερειας ΑΜΘ θα κτυπά στην πόλη της Καβάλας, αφού σήμερα ξεκινάει το Festival Kosmopollis. Εικόνες, γεύσεις, ήχοι και ακόμα πιο ζωντανές εμπειρίες από όλον τον κόσμο θα γεμίσουν και πάλι την πόλη της Καβάλας στα πλαίσια του Cosmopolis Festival. Οι μουσικές του κόσμου αντηχούν στην παλιά πόλη, στο κάστρο και στο παλιό τελωνείο δίνοντας παγκόσμιο ρυθμό στους χιλιάδες επισκέπτες. Στην πλατεία του Μεχμέτ Αλή στήνεται η σκηνή κάθε βράδυ για να γεμίσει με χορούς από διαφορετικούς πολιτισμούς ενώ στον ίδιο χώρο στήνεται το υπαίθριο έθνικ εστιατόριο στο οποίο σεφ από την Ελλάδα και από τις φιλοξενούμενες χώρες παρουσιάζουν χαρακτηριστικά πιάτα κάθε μέρα. Στο πολύχρωμο παζάρι της οδού Θεοδώρου Πουλίδου έχετε την ευκαιρία να περάσετε, να θαυμάσετε και να αγοράσετε είδη λαϊκής τέχνης και παραδοσιακά προϊόντα που φέρνουν μαζί τους οι αντιπροσωπείες των χωρών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ. Στο μικρό θεατράκι της Παναγίας η μαγεία του κινηματογράφου συναρπάζει μεγάλους και μικρούς κάθε βράδυ. Τέλος, παιδικές ταινίες και παραστάσεις, παιχνίδια από τις φιλοξενούμενες χώρες και εργαστήρια στήνονται σε διάφορα σημεία της πόλης για την εποικοδομητική ψυχαγωγία των μικρών φίλων του Φεστιβάλ
Βασικός σκοπός του Cosmopolis είναι η γνωριμία των πολιτισμών, η ανάδειξη των διαφορών και η ανταλλαγή εμπειριών μέσα σε ένα πνεύμα κατανόησης και αποδοχής. Μέσα από μία γιορτή, από αυτές, τις παλιές που χόρευες αγκαλιασμένος δίχως να νοιάζεσαι ποιος είναι ο διπλανός σου. Σου έφτανε που ήταν συνάνθρωπος. Μία γιορτή είναι το Cosmopolis. Μία τεράστια αγκαλιά που μας χωράει όλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.