Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Tο «Σχέδιο Νόμου για το Δομημένο Περιβάλλον» συζήτησαν ο Γιώργος Σταθάκης με...

Tο «Σχέδιο Νόμου για το Δομημένο Περιβάλλον» συζήτησαν ο Γιώργος Σταθάκης με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

Celestyal Cruises

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη για το Σχέδιο Νόμου για το Δομημένο Περιβάλλον
Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου αντιπροσωπείας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη με θέμα το «Σχέδιο Νόμου για το Δομημένο Περιβάλλον».
Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πρόταση του υπουργείου (σχέδιο νόμου) για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, με την οποία μεταφέρεται η σχετική αρμοδιότητα στις Περιφέρειες.
Οι Περιφερειάρχες που συμμετείχαν στη συνάντηση εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για αυτή την προοπτική κυρίως λόγω έλλειψης του απαιτούμενου προσωπικού για τη στελέχωση της αντίστοιχης υπηρεσίας (χωροταξία).
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής έθεσε το μεγάλο θέμα της αυθαίρετης δόμησης στην Αττική εντοπίζοντας το πρόβλημα κυρίως στη χωροταξία και τις πολεοδομικές μελέτες που λόγω της πολυνομίας και της γραφειοκρατίας έχουν αδρανοποιηθεί για πολλά χρόνια. «Θα πρέπει να προηγηθούν αποφάσεις για απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και εν συνεχεία να τεθεί το θέμα της εκχώρησης της συγκεκριμένης αρμοδιότητας στις Περιφέρειες» δήλωσε ο κ. Φιλίππου.
Μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, αποφασίστηκε να τεθεί η πρόταση – σχέδιο νόμου του υπουργείο σε διαβούλευση στα όργανα της ΕΝΠΕ και να ακολουθήσει νεώτερη συνάντηση όπου θα τεθούν στη συζήτηση τα συμπεράσματα της διαβούλευσης για λήψη οριστικών αποφάσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.