Αρχική Βραβεία ΝΕΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΚΥΡΟΥ

ΝΕΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΚΥΡΟΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 1ης Ιουνίου, στη διάρκεια μιας θαυμάσιας βραδιάς, η Τελετή απονομής των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017, που διοργάνωσε για δέκατη τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ECOCITY.

 

Στην εκδήλωση, που υλοποιήθηκε κάτω από τα αστέρια του ουρανού στο Πάρκο Αναψυχής του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, παραβρέθηκαν ο Αν. Υπουργός Αγροτικής  Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κατερίνα Ιγγλέζη, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, Βουλευτές, εκπρόσωποι Τοπικών Αρχών, διακεκριμένοι επιστήμονες, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και πλήθος πολιτών.

Η Βίκυ Παπαλουκά υποδέχθηκε τους καλεσμένους και κάλεσε τον Δήμαρχο Ραφήνας κ. Ευάγγελου Μπουρνούς, που απηύθυνε χαιρετισμό και εξέφρασε την χαρά του για την φιλοξενία του θεσμού στη Ραφήνα.

Συνολικά απονεμήθηκαν 26 βραβεία και ένας έπαινος, τα οποία συνοδεύθηκαν με το αγαλματίδιο που δημιούργησε ο τηνιακός Γλύπτης Ιάκωβος Περράκης.

Τα βραβεία «ΟΚΟΠΟΛΙΣ» είναι ένας θεσμός που εδραιώθηκε από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, ο οποίος επιβραβεύει την Περιβαλλοντική ευαισθησία για ενέργειες και έργα που υλοποιήθηκαν στα διάρκεια του προηγούμενου έτους με προσανατολισμό στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η τελετή των βραβείων διοργανώνεται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας για το Περιβάλλον που είναι η 5η Ιουνίου εκάστου έτους.

Τα βραβεία αναφέρονται σε πέντε τομείς οι οποίοι είναι αφιερωμένοι σε Επιστημονικό έργο και Διπλωματική εργασία για το Αστικό Περιβάλλον, σε Περιβαλλοντικό έργο Οργανισμών και Κρατικών Υπηρεσιών, σε Περιβαλλοντικό Έργο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε αναφορές για το Περιβάλλον από Μέσα Ενημέρωσης και σε Περιβαλλοντικό έργο επιχειρήσεων.

Το εργαστήριο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου βραβεύτηκαν για την υλοποίηση για πρώτη φορά στη Χώρα, της Θερινής Ακαδημίας Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών. Στην Ακαδημία δίδαξαν εξέχοντες Πανεπιστημιακοί και καταξιωμένοι παράγοντες του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα. Η Ακαδημία θα επαναληφθεί και το θέρος του 2017 με τις εργασίες της να αρχίζουν την 11/7/2017.

Το βραβείο παρέλαβαν η καθηγήτρια κα Κωνσταντίνα Σκαναβή επί κεφαλής του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο κος Κυριάκος Αντωνόπουλος Πρόεδρος του Λ.Τ Σκύρου που συνοδεύονταν από ομάδα φοιτητών του Π.Α.

Η Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών είναι «παιδί» της Χρυσής συνεργασίας του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου η οποία ξεκίνησε το 2015 στο Λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου με την πρακτική άσκηση φοιτητών του τμήματος Περιβάλλοντος και έκτοτε διενεργείται κάθε χρόνο.

Το  “Skyros Project” και κάθε δράση η κοινή συνεργασία των δύο Δημόσιων Φορέων, τελούν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και αναγνωρίστηκαν υπό τον τίτλο, «Το Γαλάζιο Λιμάνι με την Πράσινη απόχρωση», λόγω της παγκόσμιας πρωτιάς της ομάδας «Σκύρος 2016» που βραβεύτηκε στο Μαρακές του Μαρόκο τον Νοε 2016 για το δημοφιλέστερο βίντεο για την κλιματική αλλαγή στο πλαίσιο των εργασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα.

Το “Skyros Project” βραβεύεται συνεχώς σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο και πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως του Dubai, της Κύπρου της Νέας Υόρκης, της Τεργέστης στα οποία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα, ζητούν συνεργασία και συμμετοχή φοιτητών τους στη Θερινή Ακαδημία της Σκύρου.

Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο του ECOCITY κο Θάνο Ζαφειρόπουλο  τα μέλη του ΔΣ και την οργανωτική επιτροπή  για τις πρωτοβουλίες, την ποιότητα των συμμετεχόντων και των βραβευομένων καθώς και την θαυμάσια διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στο εξαιρετικό πάρκο αναψυχής του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.