Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Νέες προτεραιότητες στον χώρο εργασίας – η επιχείρησή σας παρακολουθεί τις νέες...

Νέες προτεραιότητες στον χώρο εργασίας – η επιχείρησή σας παρακολουθεί τις νέες τάσεις;

Ο αγώνας για την εξισορρόπηση προσωπικής-επαγγελματικής ζωής απαιτεί περισσότερη ευελιξία στην εργασία, αναφέρει το 55% των εργαζομένων

Η φυσιογνωμία του ελληνικού εργατικού δυναμικού αλλάζει και μαζί με αυτό και οι ανάγκες του. Σύμφωνα με έρευνα της Regus, του παρόχου χώρων εργασίας, πάνω από τους μισούς (55%) Έλληνες εργαζόμενους αναμένουν ότι η απαίτηση για ευελιξία στην εργασία θα συνεχίσει να αυξάνει το επόμενο έτος. Αυτό οφείλεται, τουλάχιστον εν μέρει, στο ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι αναζητούν μεγαλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, η οποία να τους προσφέρει περισσότερο χρόνο για ψυχαγωγία και για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, μειώνοντας τις μετακινήσεις και αυξάνοντας τον χρόνο που έχουν για να χαλαρώσουν.

Η Regus ρώτησε πρόσφατα πάνω από 100 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα με σκοπό να κατανοήσει καλύτερα τα κίνητρα πίσω από την αυξανόμενη ζήτηση για ευελιξία στην εργασία. Η έρευνα αποκάλυψε πως οι Έλληνες εργαζόμενοι παρατηρούν μια σημαντική αύξηση τόσο στους συμβούλους (13%) όσο και στους εργαζόμενους με σχέση freelance (14%) στον κλάδο τους. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι αναζητούν την ελευθερία να επιλέγουν οι ίδιοι το ωράριο και την τοποθεσία εργασίας τους. Αναπόφευκτα, αυτό θα έχει άμεση επίδραση στη ζήτηση για χώρους εργασίας.

Άλλα βασικά συμπεράσματα:

  • Σχεδόν οι μισοί (45%) εργαζόμενοι ανέφεραν ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν παρατηρήσει αύξηση των εργαζομένων με μερική απασχόληση – ίσως αυτό να αποτελεί έναν από τους τρόπους που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στην προσπάθειά τους να επιτύχουν μια καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, δεδομένου ότι θα τους επέτρεπε να περνούν περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα ή σε άλλες δραστηριότητες επιτυγχάνοντας έτσι μεγαλύτερη προσωπική ευτυχία.
  • Οι εργαζόμενοι παρατηρούν επίσης έναν αυξανόμενο αριθμό εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας που παραμένουν στην θέση τους και μετά την ηλικία συνταξιοδότησης (17%).
  • Οι μητέρες που επιστρέφουν στην εργασία είναι επίσης πιθανό να αναζητούν περισσότερη εργασία εν κινήσει, καθώς από τη μία παραμένουν στον κόσμο της εργασίας και από την άλλη προσπαθούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της οικογένειάς τους, με το 8% των εργαζομένων να παρατηρεί μια αύξηση στην επιστροφή των μητέρων στην εργασία σε σχέση με πέρυσι.

Η Κατερίνα Μάνου, Γενική Διευθύντρια  της Regus για τα Βαλκάνια, σχολιάζει “Αυτή η χαρακτηριστική στροφή στις εργασιακές συνήθειες μπορεί να αποδοθεί στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν αυξανόμενες προσδοκίες για περισσότερη ελευθερία και ευελιξία, που αποτελεί σίγουρα παράγοντα ο οποίος συμβάλλει στην αύξηση της δημοτικότητας της ευελιξίας στην εργασία. Αν το συνδυάσουμε με την τεχνολογία που είναι διαθέσιμη στην αγορά, η οποία διευκολύνει την ευελιξία στην εργασία, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι οι επιχειρήσεις εξελίσσονται και γίνονται πιο ευέλικτες για να βοηθήσουν τους υπαλλήλους τους να επιτύχουν μεγαλύτερη ευτυχία.

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

“Πάρτε για παράδειγμα τη γενιά των millennial, είναι τόσο συνηθισμένοι να βρίσκονται συνεχώς συνδεδεμένοι, ώστε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ψάχνουν για εναλλακτικές λύσεις για να εκτελούν τα καθήκοντά τους από τοποθεσίες της επιλογής τους, όπως είναι τα business lounges, οι κοινόχρηστοι χώροι εργασίας, τα γραφεία για περιορισμένο χρονικό διάστημα ή τα drop-in κέντρα.  Οι απαιτήσεις των εργαζομένων αλλάζουν και είναι στο χέρι των επιχειρήσεων να εξελιχθούν μαζί με το εργατικό δυναμικό τους.”
 
Σχετικά με την Regus
Η Regus είναι ο μεγαλύτερος πάροχος ευέλικτων λύσεων χώρου εργασίας παγκοσμίως, με ένα δίκτυο 3.000 τοποθεσιών σε πάνω από 1.000 πόλεις και κωμοπόλεις, ανάμεσα σε περισσότερες από 100 χώρες, εξυπηρετώντας 2,3 εκατ. μέλη.
Μέσα από την ποικιλία των μορφών γραφείων μας καθώς και των διαρκώς αναπτυσσόμενων επιχειρήσεών μας πάνω στην εργασία εν κινήσει, τα εικονικά γραφεία και την αποκατάσταση χώρου εργασίας, δίνουμε την ευκαιρία σε ανθρώπους και επιχειρήσεις να εργάζονται όπου, όταν και όπως επιθυμούν και με ένα μεγάλο εύρος επιλογών χρέωσης.
Στους πελάτες μας συμπεριλαμβάνονται κάποιοι από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες, νεοσύστατες εταιρείες και επιχειρήσεις αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 
Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 1998 και το δίκτυό της περιλαμβάνει 3 σημεία. Στο Μαρούσι, στον Πύργο Αθηνών και στην Λεωφόρο Συγγρού, δίπλα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.regus.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.