Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πάνω από 8.500 επιβάτες κρουαζιέρας αποβιβάστηκαν σε μία μόλις ημέρα στο Κατάκολο

Πάνω από 8.500 επιβάτες κρουαζιέρας αποβιβάστηκαν σε μία μόλις ημέρα στο Κατάκολο

Περισσότεροι από 8.500 επιβάτες αποβιβάστηκαν χθες από τα τέσσερα κρουαζιερόπλοια που έδεσαν στο λιμάνι του Κατακόλου. Οι περισσότεροι από τους επιβάτες επισκέφθηκαν την Αρχαία Ολυμπία, αλλά και γειτονικές παραλιακές περιοχές, αφού οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες τους οδήγησαν στην απόφαση να κάνουν ένα θαλάσσιο μπάνιο.

 Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του λιμενικού ταμείου Κατακόλου Σάκης Αντωνόπουλος η χθεσινή άφιξη των τεσσάρων κρουαζιερόπλοιων που μετέφεραν συνολικά 8.733 επιβάτες, αποτέλεσε μία τονωτική για την τοπική οικονομία, διότι όπως εξήγησε, «έστω και τα πέντε ευρώ που μπορεί να άφησαν, αγοράζοντας κάποιο αναμνηστικό, σημαίνει κάτι για την τοπική οικονομία». Παράλληλα, πρόσθεσε, ότι «μισθώθηκαν λεωφορεία και ταξί, για την μετακίνηση των επιβατών σε Αρχαία Ολυμπία και παραλιακές περιοχές και ως εκ τούτου υπήρξαν έσοδα για επιχειρήσεις και επαγγελματίες».

Επίσης, ο Σάκης Αντωνόπουλος ανέφερε ότι τα τέσσερα κρουαζιερόπλοια που έδεσαν στο λιμάνι είχαν συνολικό πλήρωμα 3.416 ατόμων και όπως σημειώνει, «μπορεί να μην βγαίνουν από τα πλοία όλα τα μέλη των πληρωμάτων, ωστόσο αυτοί που έχουν την δυνατότητα να εξέλθουν, αφήνουν κάποια χρήματα στην τοπική αγορά». Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, μέχρι το τέλους του έτους αναμένεται να υπάρξουν περισσότερες από 260 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

Ακόμη, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Σάκης Αντωνόπουλος υπάρχει σχεδιασμός, ώστε να έχει οφέλη και η πόλη του Πύργου από τις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων. Ειδικότερα, σχεδιάζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέσα στην πόλη, ώστε να μπορούν να κινούνται και να σταθμεύουν τουριστικά λεωφορεία που θα μεταφέρουν επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, οι οποίοι θα επισκέπτονται το κέντρο της πόλης και το μουσείο.

«Ευελπιστούμε», τονίζει ο αντιπρόεδρος του λιμενικού ταμείου, «ότι με αυτή την πρωτοβουλία αρκετοί επιβάτες θα επισκέπτονται τον Πύργο, με ότι θετικό μπορεί να συνεπάγεται για την τοπική οικονομία».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.