Αρχική Δήμοι Δύο νέοι πεζόδρομοι από τη Δευτέρα 8 Μαΐου στο Εμπορικό Τρίγωνο της...

Δύο νέοι πεζόδρομοι από τη Δευτέρα 8 Μαΐου στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας

Δύο νέοι πεζόδρομοι από τη Δευτέρα 8 Μαΐου στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας

Στους πεζούς αποδίδει ο δήμος Αθηναίων από τη Δευτέρα 8 Μαΐου, δύο ακόμα δρόμους στο πλαίσιο της αποκατάστασης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας.

Μετά τις οδούς Βύσσης και Καϊρη που από τις αρχές Απριλίου έγιναν πραγματικοί πεζόδρομοι, δύο ακόμα δρόμοι, οι οδοί Αγάθωνος και Καρόρη (μέχρι την οδό Βορέου) – έως σήμερα πεζόδρομοι μόνο στα χαρτιά – την ερχόμενη Δευτέρα αποδίδονται στους πεζούς.

Οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από τη Δευτέρα 8 Μαΐου δεν θα μπορούν πλέον να στρίβουν αριστερά  από την οδό Βορέου προς τις οδούς Καρόρη και Αγάθωνος (σχετικός χάρτης). Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση των οχημάτων  προς την οδό Αθηνάς, επιτρέπεται μόνο από τις οδούς Μητροπόλεως, Καραγιώργη  Σερβίας και Σοφοκλέους.

Η εξέλιξη των θεσμοθετημένων, εδώ και πολλά χρόνια, πεζόδρομων σε πραγματικούς πεζόδρομους, είναι μία πρώτη παρέμβαση του δήμου Αθηναίων, με στόχο τη μετατροπή του Εμπορικού Τριγώνου σε πρότυπο, με κανόνες στη διαχείριση του δημόσιου χώρου, τη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων, την τροφοδοσία των καταστημάτων, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την αφισοκόλληση και το γκράφιτι.  

Σημειώνεται ότι οι έως τώρα πεζοδρομήσεις στο Εμπορικό Τρίγωνο έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των πολιτών, των επιχειρηματιών και εμπόρων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς και των επισκεπτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.