Αρχική Πολιτισμός Το Φεστιβάλ που «ξυπνά» κτίρια της Ερμούπολης, επιστρέφει στη Σύρο

Το Φεστιβάλ που «ξυπνά» κτίρια της Ερμούπολης, επιστρέφει στη Σύρο

Celestyal Cruises

Τι θα συμβεί φέτος το καλοκαίρι στη Σύρο; Η μεταμόρφωση του δημόσιου χώρου μέσω της τέχνης ή, αλλιώς, η διεξαγωγή του καινοτόμου φεστιβάλ Eyes Walk Digital Festival 2017, που μεταξύ 27 και 29 Ιουλίου επανέρχεται στην Ερμούπολη της Σύρου για μια μοναδική παγκόσμια πρωτοτυπία: Τη δημιουργία ενός διαδραστικού θεάματος Video Installation Art. Τίτλος του φετινού «έργου» «’Inside out’. Είσαι φάντασμα ή άνθρωπος στον δημόσιο χώρο;».

Πώς όμως ξεκίνησαν όλα; «Από το 2014 με άξονα το Video Installation Art ζωντανεύουμε τον δημόσιο χώρο, τα κτίρια, τις σκεπές, τους δρόμους, τα μικρά δρομάκια, με ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι ανάμεσα στην τέχνη και στον δημόσιο χώρο. Το εντυπωσιακό είναι ότι ως το τέλος δεν γνωρίζουμε τι θα δουν οι καλλιτέχνες και τι θα βιώσουν ως εμπειρία οι κάτοικοι και οι επισκέπτες, κάτι πάρα πολύ δυναμικό και ζωντανό, που στην ουσία δημιουργεί ένα νέο είδος τέχνης», ανέφερε η Φιλία Μηλιδάκη, επιμελήτρια του Eyes Walk Digital Festival κατά τη συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη στην Αθήνα.

Και με ποιο τρόπο γίνεται αυτό; «Η Ερμούπολη είναι ένα μοναδικό σκηνικό με την ιστορία της και τα μοναδικά νεοκλασικά της, όπου η τέχνη ‘ξυπνά’ τα κτίρια και τον δημόσιο χώρο μέσα σε μια ατμόσφαιρα γιορτής όχι μόνο για τους κατοίκους της Σύρου αλλά και τους επισκέπτες της. Το Φεστιβάλ ετοιμάζεται στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολη με τη συμμετοχή 28 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου του Τμήματος Πολιτισμού των Κυκλάδων» τόνισε, από την πλευρά της, η Χριστιάνα Πάπιτση, εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος, υπεύθυνη για τον πολιτισμό σε όλες της Κυκλάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.