Αρχική Γαστρονομία Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το γαστρονομικό ταξίδι των 4 Ρώσων δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το γαστρονομικό ταξίδι των 4 Ρώσων δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιτυχία πραγματοποιήθηκε το γαστρονομικό ταξίδι των 4 Ρώσων δημοσιογράφων στην Μακεδονική κουζίνα και στον γαστρονομικό πλούτο της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Το ταξίδι των δημοσιογράφων πραγματοποιήθηκε στα μέσα Μαΐου μετά από κάλεσμα του ΕΟΤ Ρωσίας και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Στόχος η προβολή της γαστρονομίας από πολύ ισχυρά ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Ρωσίας. Σε συνεργασία με την Ένωση Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης η επιτυχία ήταν δεδομένη.

Πιο συγκεκριμένα οι 4 δημοσιογράφοι & αρχισυντάκτες εκπροσωπούσαν τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ www.lenta.ru με 20 εκατομμύρια επισκέπτες τον μήνα, www.gastronom.ru με 5 εκατομμύρια επισκέπτες τον μήνα,   www.100dorog.ru και www.rambler.travel με 500.000 επισκέπτες το μήνα.

Κατά τo τριήμερο ταξίδι τους ξεναγήθηκαν στις τοπικές παραδοσιακές αγορές Καπάνι, Μοδιάνο, Άθωνος και στις μυδοκαλλιέργειες του Δήμου Βόλβης. Γνώρισαν τις πρώτες ύλες στις οποίες βασίζεται η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης και παρακολούθησαν master class όπου καταξιωμένοι και βραβευμένοι Σεφ μαγείρεψαν μπροστά τους. Συνταγές Μακεδονικές, μοναστηριακές, κρεατικών και θαλασσινών. Eπίσης master class για την παραγωγή μπουγάτσας Θεσσαλονίκης!

Απόλαυσαν γεύσεις όπως το φημισμένο κουλούρι Θεσσαλονίκης. Ποικιλίες τοπικών κρασιών καθώς και τα γεύματα που τα συνόδευαν. Μελιτζανοσαλάτα, ψαρόσουπα, ροφός και θαλασσινά ήταν γεύσεις που τους μάγευσαν.
Πέραν της γαστρονομίας ξεναγήθηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στις λίμνες του Δήμου Βόλβης και στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην Ρεντίνα. Στην Ρεντίνα έμαθαν την ιστορία για τις Βάκχες του ποιητή Ευρυπίδη. Επισκέφθηκαν την γενέτειρα του πασίγνωστου Αριστοτέλη στα αρχαία Στάγειρα.

Στην συνάντηση τους με την Πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κυρία Βούλα  Πατουλίδου της εξέφρασαν πως σε αυτό το ταξίδι ένιωσαν σαν να συμμετείχαν σε μία υπέροχη παράσταση όπου κρατούσε σε εγρήγορση όλες τους τις αισθήσεις! Ιστορία, πολιτισμός, φύση, γεύσεις και φιλοξενία σε απόλυτη αρμονία σε αυτόν τον μαγικό τόπο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.