Αρχική Γευσιγνωσία Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει τη «Μακεδονική Κουζίνα» στο πλαίσιο του «Money...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει τη «Μακεδονική Κουζίνα» στο πλαίσιο του «Money Show 2017»

Celestyal Cruises

Εκδήλωση παρουσίασης της «Μακεδονικής Κουζίνας» διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του «Money Show 2017».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, στις 12.00’ το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Hyatt» (αίθουσα Ballroom I).
Μετά την παρουσίαση οι προσκεκλημένοι θα έχουν την εμπειρία της γευσιγνωσίας αυθεντικών συνταγών της «Μακεδονικής Κουζίνας», οι οποίες θα ετοιμαστούν από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ξένιος Ζεύς».
Παράλληλα, στο κεντρικό Ballroom θα εκτίθενται εκλεκτά προϊόντα που παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία.
Η «Μακεδονική Κουζίνα» απαρτίζεται από πιάτα που μαγειρεύονται και καταναλώνονται παραδοσιακά μέσα στα όρια της περιοχής, με συνταγές από ακατέργαστα αγροτικά υλικά που παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της πολιτικής της, υλοποιεί εκστρατεία – καμπάνια για την προστασία, ενίσχυση και προώθηση των αγροδιατροφικών της προϊόντων. Τα βασικά χαρακτηριστικά της «Μακεδονικής Κουζίνας» είναι η χρήση εκλεκτών κρεάτων, γαλακτοκομικών, οσπρίων και λαχανικών για την παρασκευή και δημιουργία μοναδικών συνταγών που συνθέτουν τον γαστρονομικό χάρτη της Περιφέρειας και όλες εμπνέονται από τοπικές παραδόσεις.
Η ετικέτα ποιότητας «Μακεδονική Κουζίνα» βραβεύεται στα εστιατόρια και στους χώρους εστίασης που προσφέρουν αυθεντικές μακεδονικές συνταγές με χρήση υλικών που παράγονται μέσα στα όρια της περιοχής. Η καθιέρωση της «Μακεδονικής Κουζίνας» είναι προτεραιότητα και αναγκαιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ώστε η τοπική κουζίνα να γίνει ευρέως γνωστή και αναγνωρίσιμη και να αποκτήσει την ταυτότητα που της αξίζει. Η προώθηση της τοπικής γαστρονομίας μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη και πλεονεκτήματα για μια νέα δυναμική στην αγροτική παραγωγή και στον τουρισμό, βάζοντας την Κεντρική Μακεδονία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη με αξιώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.