Αρχική Αυτοδιοίκηση Η βιώσιμη κινητικότητα & ανάπτυξη σε εκδήλωση στο Ρέθυμνο που είναι η...

Η βιώσιμη κινητικότητα & ανάπτυξη σε εκδήλωση στο Ρέθυμνο που είναι η μοναδική Ελληνική πόλη που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα CIVITAS

Η βιώσιμη κινητικότητα & ανάπτυξη σε εκδήλωση στο Ρέθυμνο που είναι η μοναδική Ελληνική πόλη που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα CIVITAS

Στην βιώσιμη κινητικότητα και τουριστική ανάπτυξη αλλά και στην διάκριση του Ρεθύμνου να είναι η πρώτη Ελληνική πόλη που έχει ενταχθεί σε προγράμματα της πρωτοβουλίας CIVITAS αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κηρύσσοντας στο Ρέθυμνο την έναρξη εκδήλωσης-εσπερίδας με θέμα “Βιώσιμη Κινητικότητα και Τουριστική Ανάπτυξη» παρουσία εκπροσώπου του αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Δημάρχου Ρεθύμνου, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, ΚΕΔΕ, φορέων, Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, πολιτών κ.α.  

Η ένταξη του Ρεθύμνου στο πρόγραμμα, όπως είπε ο Περιφερειάρχης αποτελεί επιτυχία της δημοτικής αρχής, δίνοντας τα εύσημα στο Δήμαρχο Γιώργο Μαρινάκη και στα στελέχη του δήμου, τονίζοντας ότι για το Ρέθυμνο, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του η σημερινή εκδήλωση αποκτά, και μια επιπλέον αξία, καθώς «η συζήτηση εστιάζεται στην ανταλλαγή απόψεων για τις βέλτιστες πρακτικές και τις προκλήσεις που δημιουργούνται για τουριστικές πόλεις όπως το Ρέθυμνο, αποδεικνύει πως όσοι υπηρετούμε τις τοπικές κοινωνίες οφείλουμε καθημερινά να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε λύσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών».

Ζούμε, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, «σε ένα νησί που η σύνθεση του πληθυσμού μεταβάλλεται ραγδαία κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Ιδιαίτερα, κατά τους Καλοκαιρινούς μήνες τα αστικά κέντρα της Κρήτης επιφορτίζονται με την καθημερινή κυκλοφορία χιλιάδων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, γεγονός που χωρίς αμφιβολία επηρεάζει καθοριστικά τη ζωή των μόνιμων κατοίκων αλλά και των ξένων επισκεπτών. Το δεδομένο αυτό από μόνο του μας επιφορτίζει με την ευθύνη της εξεύρεσης εφαρμόσιμων λύσεων, προκειμένου από τη μια πλευρά να διευθετήσουμε τα έντονα κυκλοφοριακά ζητήματα και από την άλλη να εφαρμόσουμε καινοτόμες πολιτικές με όρους βιωσιμότητας».

Όπως υπογράμμισε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, «η βιώσιμη κινητικότητα είναι πλέον προτεραιότητα διάφορων πολιτικών και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρεται στην ικανοποίηση των υψηλών επιπέδων κινητικότητας με το μικρότερο δυνατό ενεργειακό και περιβαλλοντικό κόστος αποσκοπώντας στην ικανοποίηση της ζήτησης για κινητικότητα, από επιχειρήσεις και ανθρώπους».
Ο Δήμος Ρεθύμνης τα τελευταία χρόνια, είπε τέλος ο Περιφερειάρχης, μπορεί να επιδείξει ένα σπουδαίο έργο στον τομέα της αστικής κινητικότητας και της εφαρμογής βιώσιμων λύσεων. «Μέσα από ένα ευρύτατο πλέγμα πεζοδρομήσεων, μέσα από την κατασκευή ποδηλατοδρόμων, μέσα από την ανακατασκευή δημοτικών χώρων στάθμευσης ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυξημένες ανάγκες μια τουριστικής περιοχής. Από την δική μας πλευρά στην Περιφέρεια Κρήτης ο τουρισμός αντιμετωπίζεται ως ένας από τους δύο ισχυρότερους πυλώνες της τοπικής οικονομίας ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει και να επεκταθεί περαιτέρω μόνο μέσα από την εφαρμογή και την προοπτική της βιώσιμης ανάπτυξης» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.