Αρχική Αεροπορικά Νέα H Airbus, οι Global Deans και η UNESCO ενώνουν τις δυνάμεις τους...

H Airbus, οι Global Deans και η UNESCO ενώνουν τις δυνάμεις τους για μεγαλύτερη διαφοροποίηση στη μηχανική

Η πρόσκληση για συμμετοχές ανοίγει, για το “Airbus Diversity Award”  2017

Η Airbus, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αεροσκαφών, και το Global Engineering Deans Council (GEDC), έχουν δημοσιοποιήσει την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων για την έκδοση του 2017 “Airbus Diversity Award”. Αυτό το βραβείο έχει ως στόχο να αναδείξει επιτυχημένα έργα, τα οποία έχουν ενθαρρύνει πολλούς νέους, ανεξαρτήτως υπόβαθρου  σπουδών, να σπουδάσουν μηχανική. Το βραβείο δημιουργήθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Airbus σε συνεργασία με την GEDC, τις κορυφαίες διεθνείς εταιρίες σχολείων και κολεγίων μηχανικής .. Γι ‘αυτή την 5η έκδοση, το βραβείο είναι υπό την αιγίδα της UNESCO.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να αυξηθεί η διαφορετικότητα μεταξύ της παγκόσμιας κοινότητας των μηχανικών έτσι ώστε ο κλάδος της μηχανικής να αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία των κοινοτήτων που υποστηρίζει, με την «διαφορετικότητα» να  αναγνωρίζεται ως κινητήρια δύναμη για την καινοτομία και την ανάπτυξη.

«Στην Airbus γνωρίζουμε ότι ένας διαφορετικός και περιεκτικός πολιτισμός είναι ένα κεφάλαιο», δήλωσε ο Jean Brice Dumont Executive Vice President Engineering Airbus Helicopters και κύριος υποστηρικτής   του βραβείου. «Αυξάνει την καινοτόμο νοοτροπία που στηρίζει τις τεράστιες τεχνολογικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στον τομέα των αερομεταφορών και της αεροδιαστημικής σήμερα. Έχουμε δεσμευτεί για την ανάπτυξη «ταλέντων» της επόμενης γενιάς μηχανικών και είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την UNESCO, καθώς και με σχολές μηχανικών σε όλο τον κόσμο για να επιτευχθεί αυτό.»

«Χρειαζόμαστε περισσότερους νέους ανθρώπους από κάθε υπόβαθρο και τάξη για να αποκτήσουν τις δεξιότητες που έχει ανάγκη ο κόσμος για να λύσει μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις, καθώς και να αξιοποιηθεί το δυναμικό των νέων ευκαιριών», δήλωσε η Flavia Schlegel Assistant Director-General για Natural Sciences της UNESCO.  «Έτσι, είμαι ενθουσιασμένη να προσφέρουμε την υποστήριξη της UNESCO για την πολύτιμη αυτή συνεργασία».

Τον περασμένο Νοέμβριο, το  Airbus Diversity Award απονεμήθηκε στον Dr. Yacob Astatke, από το Morgan State University της ΗΠΑ, για την παρουσίαση εντυπωσιακών τεχνολογικών & εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών σε όλα τα πανεπιστήμια της Αιθιοπίας, για τη βελτίωση της παροχής τεχνικής εκπαίδευσης στην Αφρική.

«Το 2017 σας καλούμε όλους όσους εργάζονται να βελτιώσουν την διαφορετικότητα στην εκπαίδευση μηχανικών σε όλο τον κόσμο,  να παρουσιάσουν επιτυχημένα έργα να μοιραστούν καλές ιδέες και καινοτόμες προσεγγίσεις και να εμπνεύσουν και άλλους να πράξουν περισσότερα για αυτό το κρίσιμο ζήτημα», δήλωσε ο Peter Kilpatrick, McCloskey Dean of Engineering του University of Notre Dame, USA και GEDC Chair.

Συμμετοχές/ υποβολές για αυτό  το νέο βραβείο  λήγουν στις 10 Ιουλίου και το νικητήριο έργο θα ανακοινωθεί τον Οκτώβρη στο GEDC Annual Conference στο Niagara Falls  του Καναδά. Τα έργα  μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά από οποιοδήποτε άτομο ή ομάδα εργασίας που συνεργάζεται   ή μαζί με κολλέγιο μηχανικών / καθηγητή, των οποίων το έργο έχει επιδείξει απτά αποτελέσματα , φέρνοντας  μεγαλύτερη ποικιλομορφία μεταξύ των μαθητών μηχανικής ή / και αποφοίτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.