Αρχική ΓΕΠΟΕΤ Το ζήτημα της απελευθέρωσης των υπεραστικών γραμμών έθεσε η ΓΕΠΟΕΤ στον Πρωθυπουργό

Το ζήτημα της απελευθέρωσης των υπεραστικών γραμμών έθεσε η ΓΕΠΟΕΤ στον Πρωθυπουργό

ΓΕΠΟΕΤ
Celestyal Cruises

Το ζήτημα της απελευθέρωσης των υπεραστικών γραμμών έθεσε η ΓΕΠΟΕΤ στον Πρωθυπουργό στο δείπνο που παρέθεσε ο ΣΕΤΕ και οι 14 Πανελλήνιοι Φορείς μέλη του
 
Στο πρόσφατο δείπνο που παρέθεσε ο ΣΕΤΕ και οι 14 Πανελλήνιοι Φορείς μέλη του στον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, την Υπουργό Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντουρά, και τον Υπουργό Επικρατείας, κ.κ. Αλέκο Φλαμπουράρη συμμετείχε ισότιμα η ΓΕΠΟΕΤ ως ένας από τους 14 Πανελλήνιους Φορείς, εκπροσωπώντας τις Ενώσεις Tουριστικών Γραφείων και επιχειρήσεων Τουριστικών Λεωφορείων μέλη της.
 
Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Γενικός της Γραμματέας κύριος Άρης Μαρίνης, ο οποίος στη συζήτηση που είχε με τον Πρωθυπουργό αναφέρθηκε τόσο στην υπερφορολόγηση του κλάδου και την ανάγκη μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ στις οδικές μεταφορές προκειμένου να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, όσο κυρίως στην πλήρη απελευθέρωση των χερσαίων οδικών επιβατικών μεταφορών και ειδικότερα των υπεραστικών γραμμών, από τα ελάχιστα μονοπώλια που εξακολουθούν να υφίσταται στη χώρα μας. Η απελευθέρωση των υπεραστικών γραμμών αναμένεται να δημιουργήσει όφελος έως και 30% στον μέσο καταναλωτή – επιβάτη, καθώς ο κλάδος των Τουριστικών Λεωφορείων είναι σε θέση να προσφέρει υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες μεταφοράς σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές από τις σημερινές.
 
Ο κύριος Πρωθυπουργός καθώς και οι παριστάμενοι Υπουργοί επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα, ο κύριος Μαρίνης ανέφερε ότι η απελευθέρωση και η προκήρυξη των υπεραστικών γραμμών έχει ψηφιστεί ήδη από το 2013 αλλά ουδέποτε έχει εφαρμοστεί και οι ίδιοι ήταν θετικοί στην εξέταση του ζητήματος.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.