Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τη δημιουργία cluster ιατρικού τουρισμού προκρίνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τη δημιουργία cluster ιατρικού τουρισμού προκρίνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τη δημιουργία cluster ιατρικού τουρισμού προκρίνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να καταστεί η περιοχή κέντρο για τη συγκεκριμένη ειδική μορφή τουρισμού και να προσελκύσει έτσι ένα μεγάλο τουριστικό κοινό, με εξειδικευμένο ενδιαφέρον, μια μορφή τουρισμού, που τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως παρουσιάζει αξιοσημείωτη άνοδο.
Η συγκεκριμένη προσπάθεια συντονίζεται υπό την αιγίδα του Greek Medical Tourism Council Elitour. Πέρα από τα γενικότερα θέματα προβολής, όλα τα μέλη της ΕΛΙΤΟΥΡ που έχουν παρουσία στην Κεντρική Μακεδονία, θα έχουν την δυνατότητα άμεσης ωφέλειας από δράσεις συγχρηματοδοτούμενες του Cluster. Επίσης, με την συγκεκριμένη δράση αναμένεται να ενταχθούν στην ΕΛΙΤΟΥΡ νέα μέλη. Παρόμοια προσπάθεια γίνεται αυτή την στιγμή στην Αττική, υπό την αιγίδα του προγράμματος χωρικής ανάπτυξης του Βόρειου Τομέα Αττικής, με βάση τον Δήμο Αμαρουσίου.

Ο Συνεργατικός Σχηματισμός Επιχειρήσεων Ιατρικού Τουρισμού είναι μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των επιχειρήσεων του κλάδου της υγείας, του κλάδου του τουρισμού και των θεσμικών τους φορέων, φορέων παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών και φορέων παραγωγής και διάχυσης γνώσης. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ένταξη των επιχειρήσεων στην διεθνή αγορά ιατρικού τουρισμού και η δημιουργία ενός νέου και ανταγωνιστικού προορισμού υψηλής ποιότητας για τον συνεχώς αναπτυσσόμενο χώρο του ιατρικού τουρισμού, του τουρισμού αποκατάστασης, του τουρισμού ευεξίας και του τουρισμού τρίτης ηλικίας και ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί ιδανικό γεωγραφικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού καθώς διαθέτει εξαιρετικές ιατρικές υποδομές και υψηλής κατάρτισης προσωπικό, άρτιες και ποιοτικές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, υψηλή προσβασιμότητα λόγω της κομβικής της θέσης και πολυποίκιλο τουριστικό προϊόν. Ο Συνεργατικός Σχηματισμός Επιχειρήσεων Ιατρικού Τουρισμού θα συμβάλει  στη μεγέθυνση των οικονομικών μεγεθών των επιχειρήσεων, στη διατήρηση και αύξηση ποιοτικών θέσεων εργασίας και στην καθιέρωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως διεθνούς προορισμού για υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.