Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στο Πάνειο Όρος του Δήμου Σαρωνικού για τη δράση «Let’s do it...

Στο Πάνειο Όρος του Δήμου Σαρωνικού για τη δράση «Let’s do it Greece 2017» σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής

Celestyal Cruises

Στο Πάνειο Όρος, του Δήμου Σαρωνικού βρέθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου συμμετέχοντας στην εθελοντική δράση Let’s do it Greece! 2017 που διοργάνωσαν, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σαρωνικού (τομέας αδέσποτων), το Τμήμα Ελληνικών Χορών Καλυβίων ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» Δήμου Σαρωνικού και η Γεωπονική Καλυβίων για τον καθαρισμό και τη φροντίδα των δέντρων που φυτεύτηκαν στο Πάνειο Όρος του Δήμου Σαρωνικού στις αναδασώσεις της περιόδου 2007 – 2010 μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2007.

«Δέκα χρόνια μετά την πρώτη δενδροφύτευση καθαρίζουμε – κλαδεύουμε τα πεύκα στο Πανί που έχουν γίνει δάσος», δήλωσε ο Πέτρος Φιλίππου. «Συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές , στο χορευτικό Καλυβίων, στη Γεωπονική Καλυβιων και σε όλους όσους έλαβαν μέρος στα πλαίσια του Let’s do it Greece! 2017!»

«Η σημαντική αυτή προσπάθεια», συνέχισε, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, «για την αναγέννηση των καμένων εκτάσεων και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στην περιοχή που οργανώθηκε από τη Δημοτική Αρχή (Δήμαρχος τότε ήταν ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής) με την πολύτιμη βοήθεια και συμβολή χιλιάδων εθελοντών, συνεχίζεται μέχρι σήμερα, δέκα χρόνια μετά την πρώτη αναδάσωση, με δράσεις φροντίδας των δέντρων και της αναδασωμένης περιοχής».

Στους 13 δήμους της Ανατολικής Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 2 Απριλίου, πλήθος δράσεων, στο πλαίσιο της εθελοντικής εκστρατείας «Let’s Do It Greece 2017», που διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά στη χώρα μας και στοχεύει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη διάδοση του μηνύματος της προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος, καθώς επίσης και της διαχρονικής αξίας του εθελοντισμού.

Οι φετινές δράσεις στην Ανατολική Αττική, αφορούσαν κυρίως καθαρισμούς (παραλιών, βυθών, υδροβιότοπων, δασών και αλσυλλίων, μονοπατιών και δρόμων περιπάτου, ρεμάτων, γηπέδων κτλ.) και αποψιλώσεις δρόμων και κοινόχρηστων χώρων, εξωραϊσμούς – αισθητικής αναβάθμισης δημόσιων χώρων (παιδικών χαρών, πλατειών, πάρκων, αύλειων χώρων σχολείων κτλ.), αλλά και άλλες συμβολικές δράσεις (δημιουργία λαχανόκηπου, δενδροφυτεύσεις, υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το περιβάλλον, περιβαλλοντικά παιχνίδια, αποφύλλωση από αφίσες από κολώνες σε κεντρικούς δρόμους κ.α.), και πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων, σχολείων, δήμων, επιχειρήσεων, οργανωμένων ομάδων πολιτών, και άλλων φορέων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής στηρίζει πάντα τέτοιου είδους δράσεις καθώς θεωρεί ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι ζήτημα μείζονος σημασίας που έχει αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου συγχαίρει όλους – δήμους, εθελοντές, φορείς, οργανώσεις για την κινητοποίησή τους και τη συμμετοχή τους στις κατά τόπους δράσεις και τονίζει ότι «με την ενεργό συμμετοχή όλων μας, συμβάλλουμε στην αναβάθμιση του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος της περιοχής μας και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής και εθελοντικής μας συνείδησης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.