Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σημαντικές συμφωνίες του ΤΕΙ Αθήνας με Πανεπιστήμια της Κίνας

Σημαντικές συμφωνίες του ΤΕΙ Αθήνας με Πανεπιστήμια της Κίνας

Εκπληκτική μακέτα του Zhengzhou University
Celestyal Cruises

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή του ΤΕΙ Αθήνας σε πανεπιστήμια της Κίνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Κινητικότητας του Erasmus+.

Η επταμελής αντιπροσωπεία, υπό την ηγεσία του Προέδρου του ιδρύματος, κ. Μιχάλη Μπρατάκου, επισκέφθηκε το Zhengzhou University, της ομώνυμης κινεζικής επαρχίας, όπου έγινε δεκτή από τον Πρύτανη του ιδρύματος, κ. Liu Jiongtian, και συζήτησε θέματα συνεργασίας στους τομείς Διοίκησης και Οικονομίας, Εφαρμοσμένων και Καλών Τεχνών και ιδίως Τουρισμού και της Φιλοξενίας. Ειδικά στον τελευταίο τομέα, συμφωνήθηκε η δημιουργία Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην αγγλική γλώσσα, για κινέζους φοιτητές στην Αθήνα. Επιπροσθέτως, στον ίδιο τομέα, συμφωνήθηκε η από κοινού ανάθεση εκπόνησης διδακτορικών διατριβών για κινέζους κι έλληνες φοιτητές, με επιβλέποντες από την Κίνα και την Ελλάδα, με έναρξη υλοποίησης το Σεπτέμβριο του 2017.

Ο κ. Περικλής Λύτρας, Αναπληρωτής Προέδρου του ΤΕΙ Αθήνας, με τον κ. Αριστείδη Κοντογεώργη, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών, επισκέφθηκαν και συνομίλησαν με όλο το Τμήμα Τουριστικού Μάνατζμεντ του Zhengzhou University και συμφώνησαν, κατ’ αρχήν, στην εκπόνηση διδακτορικών διατριβών και στη δημιουργία Τμήματος στην αγγλική γλώσσα με την Κοσμήτορα της Σχολής, κα ShuyunDu.

Στο πανεπιστήμιο αυτό, ο Πρόεδρος του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών, καθηγητής Χάρης Πρέσσας, έδωσε σχετική διάλεξη.

Προς όλα τα προαναφερόμενα, υπεγράφη διμερής συμφωνία Erasmus+ μεταξύ του Zhengzhou University και του ΤΕΙ Αθήνας.

Η υποδοχή και φιλοξενία της ελληνικής αντιπροσωπείας από τα προαναφερόμενο πανεπιστήμιο υπήρξαν παροιμιώδεις, με πλήρη επισημότητα, παρουσία εξεχουσών προσωπικοτήτων της επαρχίας, ανταλλαγή δώρων και παράθεση επίσημου γεύματος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Κίνα, ο Κοσμήτορας του Τμήματος Ιστορίας και Τουρισμού του Fudan University, κ. Huang Yang και ο Επίκουρος Καθηγητής Τουρισμού, κ. Sun Yunlong, επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας, κ. Μιχάλη Μπρατάκο και τον Αναπληρωτή Προέδρου, κ. Περικλή Λύτρα και συζήτησαν θέματα συνεργασίας της Κατεύθυνσης Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, με το Τμήμα Ιστορίας και Τουρισμού του προαναφερόμενου πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια, η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Πεκίνο, συνομίλησε με τον έλληνα πρέσβη στο Πεκίνο, κ. Λεωνίδα Ροκανά και τον υπεύθυνο Τύπου και Επικοινωνίας, κ. Ευθύμιο Αθανασιάδη και διερεύνησαν τις δυνατότητες συνεργασίας του ΤΕΙ Αθήνας με πανεπιστήμια του Πεκίνου.

Θετικά αποτελέσματα είχε και η συνάντηση με τον Κοσμήτορα της Σχολής Τεχνών του Taiyuan University of Technology, κ. Hui Zhao και του κ. Wang Zhongwen, Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της Capital Film & Television Alliance και Γενικού Διευθυντή της Beijing Balhengshengtlan Culture Communication, καθώς και η συνάντηση με τον καθηγητή του Beijing Film Academy, κο Cheng Tieliang.

Τέλος, η ελληνική αντιπροσωπεία έγινε δεκτή και φιλοξενήθηκε από το Zhejiang Ocean University, στο Zhoushan Κίνας και τον πρύτανη, κ. Yong-bo Quan και πολλούς κοσμήτορες των Σχολών του πανεπιστημίου του, όπου σε επίσημη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς Ναυπηγικής, Καλών Τεχνών, Τροφίμων και Διατροφής, Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων, Διοίκησης και Οικονομίας και κυρίως του Τουρισμού, όπου υπήρξε σημαντικότατο ενδιαφέρον και προς τούτοις υπεγράφη σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας.

Η επταμελής αντιπροσωπεία του ΤΕΙ Αθήνας αποτελείτο από τους κ.κ.: Μιχάλη Μπρατάκο, Πρόεδρο του ιδρύματος, καθηγητή
Αικατερίνη Αβραμιώτου, Αναπληρώτρια Προέδρου, καθηγήτρια Περικλή Λύτρα, Αναπληρωτή Προέδρου, καθηγητή Χαράλαμπο Πρέσσα, Πρόεδρο του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών, καθηγητή Αριστείδη Κοντογεώργη, Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο Erasmus+ Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών, επίκουρο καθηγητή Γρηγόρη Βλασσά, μέλος ΕΠ Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών, καθηγητή Σπυριδούλα Μπρατάκου, Υπεύθυνη Διεθνούς Κινητικότητας Erasmus+, μέλος ΔΠ Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.