Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο δύο ακόμα σημαντικά έργα για την Ανατολική...

Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο δύο ακόμα σημαντικά έργα για την Ανατολική Αττική μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέτρου Φιλίππου

Celestyal Cruises

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου, εγκρίθηκαν οι προγραμματικές συμβάσεις για δύο ακόμα σημαντικά έργα για την Ανατολική Αττική, κατόπιν εισηγήσεως του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου.
Συγκεκριμένα:
    •    Η έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ”». Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 199.875,00 ευρώ (με ΦΠΑ).
Με τη δημιουργία του Κέντρου Αυτόνομης Διαβίωσης και Εκπαίδευσης Αυτιστικών Παιδιών (Κ.Α.Δ.Ε.Α.Π) θα δημιουργηθεί ένα ιδανικό περιβάλλον για την εκπαίδευση και τη διαβίωση των παιδιών με το φάσμα του αυτισμού.
Η περιοχή της μελέτης, η έκταση όπου πρόκειται να ανεγερθεί το Κ.Α.Δ.Ε.Α.Π. υπάγεται χωρικά στην πρώην Κοινότητα Βαρνάβα Αττικής του Δήμου Μαραθώνα.
Το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχει ήδη εγκρίνει τη σκοπιμότητα εκπόνησης της μελέτης με απόφασή του.
    •    Η «ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΟΔΩΝ – ΕΤΟΥΣ 2016 – ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ».
Η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Παλλήνης και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής. Το εν λόγω έργο έχει προϋπολογισμό 1.499.033,95 ευρώ.
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση της ανωτέρω μελέτης με το παρόν έργο προβλέπεται η χάραξη, η διάνοιξη, η διαμόρφωση και η ασφαλτόστρωση επιλεγμένων οδών στις πολεοδομικές ενότητες «ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟ» και «ΜΠΑΛΑΝΑ» της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης του Δήμου Παλλήνης, καθώς επίσης και οι εκσκαφές που θα απαιτηθούν για την κατασκευή ή μεταφορά τμημάτων του δικτύου ύδρευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.