Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά TUI: Από τη Κρήτη ξεκινά το πρότζεκτ διακοπών βιώσιμης διατροφής

TUI: Από τη Κρήτη ξεκινά το πρότζεκτ διακοπών βιώσιμης διατροφής

Υπόδειγμα προορισμού διακοπών βιώσιμης διατροφής θα γίνει η Κρήτη σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε τη Πέμπτη στο Βερολίνο, η TUI και η Futouris, παρουσία της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά.
Στόχος του προγράμματος, να συνδεθούν οι σημαντικότεροι οικονομικοί τομείς του νησιού, ο τουρισμός και η γεωργία.
Το πρότζεκτ ονομάζεται TUI Cares for Crete και για τις ανάγκες του, το TUI Care Foundation θα δημιουργήσει ένα δίκτυο που θα συνδέσει 47 οινοπαραγωγούς, 2 αμπελώνες, 25 παραγωγούς ελαιόλαδου και ένα ελαιοτριβείο με τον τουριστικό κλάδο, συμβάλλοντας την ανάπτυξη της Κρήτης.
Στη συνάντηση η κα Κουντουρά δήλωσε οτι : “To 2017 αποτελεί χρονιά δυναμικής ανάπτυξης για την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό τουρισμό, και μετά απο δύο συνεχόμενες χρονιές-ρεκόρ. Η ανάπτυξη αυτή επιτυγχάνεται σταθερά με όρους βιωσιμότητας και με μακροπρόθεσμες προοπτικές. Αυτή η προσέγγιση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης μέσα από την εθνική τουριστική πολιτική μας εγγυάται ότι η Ελλάδα, οι Έλληνες και οι επισκέπτες από όλον τον κόσμο θα ωφεληθούν από το τουρισμό. Με την TUI Care Foundation και την Futouris μοιραζόμαστε κοινό όραμα και ανοίγουμε το δρόμο για ένα καινοτόμο πρότζεκτ που έχει στόχο την ισχυροποίηση της Ελλάδας ως βιώσιμου προορισμού διακοπών που προσφέρει μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες 365 ημέρες το χρόνο”.
“Με το νέο πρότζεκτ στόχος είναι να ισχυροποιηθεί η Κρήτη ως τουριστικός προορισμός και να ανοιχθούν νέες προοπτικές στην Κρήτη για τους παραγωγούς κρασιού και ελαιόλαδου”, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της TUI Care Foundation, Thomas Ellerbeck.
Το πρότζεκτ θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα 2 αυτά προϊόντα της Κρήτης καθώς και στην οικολογική καλλιέργεια και επεξεργασία των τροφίμων. Δράσεις ενημέρωσης και επικοινωνίας θα συνοδεύουν το πρότζεκτ.
Επιπλέον, προκειμένου να ενθαρρύνονται οι τουρίστες να επισκέπτονται τοπικές μονάδες παραγωγής και να συνομιλούν απευθείας με τους παραγωγούς, αναπτύχθηκε ένα καινοτόμο και διαδραστικό πρόγραμμα εκδρομών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.