Αρχική Αεροπορικά Νέα To Airbus Foundation και το IFRC fly προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουγκάντα

To Airbus Foundation και το IFRC fly προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουγκάντα

To Airbus Foundation χρησιμοποίησε ένα δοκιμαστικό αεροσκάφος Airbus A330 για τη μεταφορά 100m3 (17 τόνους) εφοδίων ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς και εξειδικευμένο εξοπλισμό ύδρευσης και υγιεινής, από το αεροδρόμιο East Midlands, του Ηνωμένου Βασίλειου, προς το αεροδρόμιο  Entebbe, της Ουγκάντα. Τα εφόδια αυτά προορίζονται  να βοηθήσουν τον αυξανόμενο αριθμό των προσφύγων που καταφεύγουν εκεί λόγω της κλιμάκωσης  των συγκρούσεων στο Νότιο Σουδάν.

Η ανθρωπιστική αποστολή οργανώθηκε από κοινού από το Airbus Foundation, την International Federation of Red Cross & Red Crescent Societies (IFRC), καθώς και το British & Uganda Red Cross Societies. Το ανθρωπιστικό φορτίο περιείχε και   Μαζική Μονάδα Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης που παρέχεται από το Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό. Η μονάδα θα επιτρέψει στον Ερυθρό Σταυρό να παρέχει υγιεινή σε χιλιάδες ανθρώπους που ζουν σε ένα νεοσύστατο στρατόπεδο προσφύγων στα σύνορα της Ουγκάντα-Νότιο Σουδάν.

“Εκατοντάδες – κατά καιρούς και χιλιάδες – άνθρωποι περνούν τα σύνορα της  Ουγκάντα κάθε μέρα», δήλωσε ο Robert Kwesiga, ο Secretary General της Uganda Red Cross Society “Για τους περισσότερους, το ταξίδι είναι οδυνηρή και πολύωρο. Μπορούσαν μόνο να ταξιδέψουν βράδυ από φόβο για την ασφάλειά τους. Όταν φτάνουν, είναι εξαντλημένοι , κουρασμένοι – σωματικά & ψυχικά και υποσιτίζονται.

Αυτές οι προμήθειες θα βοηθήσουν τους τοπικούς εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού να ανταποκριθούν αποτελεσματικά και αποδοτικά, στις πρώτες ανάγκες αυτών των ανθρώπων – με καθαρό νερό και βασικές …. υγιεινής για πρόληψη κρουσμάτων της νόσου. “

“Με την αυξανόμενη σύγκρουση στο Νότιο Σουδάν αναγκάζονται όλο και περισσότεροι πρόσφυγες να φύγουν, η περιοχή έχει μεταβληθεί σε μια ανθρωπιστική καταστροφή στην Αφρική.  Η IFRC μας κάλεσε να βοηθήσουμε και έτσι παρείχαμε ένα δοκιμαστικό αεροσκάφος της Airbus, προκειμένου να μεταφέρει εφόδια και εξοπλισμό ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουγκάντα, ” είπε ο Fabrice Brégier, President Airbus Commercial Aircraft και μέλος του Airbus Foundation’s το ΔΣ.
“Είμαστε χαρούμενοι που μπορούσαμε να συνεισφέρουμε και να υποστηρίξουμε το σπουδαίο αυτό έργο του Ερυθρού Σταυρού στην Ουγκάντα  και να βοηθήσουμε ευάλωτους ανθρώπους στο στρατόπεδο προσφύγων.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.