Αρχική General Στη Λάρισα το Συνέδριο Marketing και Branding Τόπου

Στη Λάρισα το Συνέδριο Marketing και Branding Τόπου

Celestyal Cruises

Στη Λάρισα πραγματοποιείται από σήμερα Παρασκευή 31 Μαρτίου και το Σαββατοκύριακο 1η και 2 Απριλίου, το 2ο Συνέδριο Marketing και Branding Τόπου, που συνδιοργανώνεται από το Τμήμα  Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, της Πολυτεχνικής Σχολής  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων, στο «Μύλο του Παπά».

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για το Συνέδριο ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση, που απευθύνεται σε πανεπιστημιακούς, επιχειρηματίες, επαγγελματίες της επικοινωνίας και της διαφήμισης, καθώς και σε στελέχη της διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, αλλά και σε όσους πολίτες ενδιαφέρονται για το θέμα.

Επίσης, ο δήμαρχος Λαρισαίων επεσήμανε ότι το 1ο Συνέδριο Marketing και Branding Τόπου, που πραγματοποιήθηκε το 2012, αποτέλεσε το έναυσμα ώστε ο Δήμος Λαρισαίων να προχωρήσει στην εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδίου Μάρκετινγκ, το οποίο, όπως τόνισε ο κ. Καλογιάννης, αποτελεί ένα σημαντικό επιστημονικό εργαλείο, το οποίο μαζί με άλλα που αφορούν σε παρεμβάσεις στο αστικό περιβάλλον, το σχεδιασμό της πολιτιστικής στρατηγικής, κ.α. μας δείχνουν το δρόμο για το σχεδιασμό της Λάρισας της επόμενης 15ετίας. Βασικός στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η πόλη της Λάρισας να  αναδειχθεί σε πρώτο περιφερειακό πόλο της χώρας.

Απώτερος στόχος μας είναι να βάλουμε τη Λάρισα στην αφετηρία ενός νέου σημαντικού άλματος. Μιας πόλης μεσαίου μεγέθους, σύγχρονης, με ευρωπαϊκό χαρακτήρα και με διακριτή θέση στη Κεντρική Ελλάδα, στην χώρα και στην ευρύτερη γειτονιά μας.

Όπως τόνισε ο κ. Καλογιάννης, η εκπόνηση ενός Στρατηγικού Σχεδίου Μάρκετινγκ δεν μπορεί να θεωρείται ως πολυτέλεια για μια μεγάλη πόλη , ακόμα και στην περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Από την πλευρά του ο καθηγητής του Τμήματος  Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και υπεύθυνος του Εργαστηρίου, Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής κ. Αλέξιος Δέφνερ επεσήμανε ότι το Συνέδριο το συνέδριο έρχεται να ικανοποιήσει απαιτήσεις, ανησυχίες και προσδοκίες σε όσους αποφασίσουν να το παρακολουθήσουν. Επίσης υπογράμμισε ότι στο συνέδριο θα επιχειρηθεί  με απλό και κατανοητό λόγο να αναδειχθούν σημαντικές πτυχές που αφορούν στο marketing και τα Branding τόπου, ενώ υπογράμμισε ότι στο φετινό συνέδριο υπάρχουν και διεθνείς συμμετοχές. Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων το οποίο έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

«Προώθησε τον τόπο σου με μια φωτογραφία» ήταν το θέμα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φωτογραφίας που διοργάνωσε το διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag, με τη φωτογραφική ομάδα fplus στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μάρκετινγκ & Branding Τόπου που συνδιοργανώνουν το ΤΜΧΠΠΑ και ο Δήμος Λαρισαίων.
Από 77 φωτογραφίες επιλέχθηκαν οι 13 καλύτερες από τις οπίες οι 3 πρώτες έλαβαν και έπαθλα ταξίδια στην Ελλάδα.

‘Λάρισα. Η άλλη όψη της πόλης’
Η Φωτογραφική ομάδα fplus, στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Marketing & Branding Τόπου που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Λάρισας από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2017, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας με θέμα ‘Λάρισα. Η άλλη όψη της πόλης’.
Πόσο γνωρίζουμε την πόλη που ζούμε; Οι περισσότεροι από εμάς κινούμαστε καθημερινά σε ένα πολύ μικρό κομμάτι της πόλης. Εάν κάποιος μας ζητήσει να του πούμε για την πόλη που ζούμε, θα του πούμε για τα οικεία σε μας μέρη, που βιώνουμε και εργαζόμαστε καθημερινά, που συναντούμε στη βόλτα μας, τους πεζόδρομους με τα μαγαζιά στο κέντρο και τις πλατείες. Είναι όμως μόνο αυτό η εικόνα της πόλης;
Ποιες άλλες όψεις μπορεί να έχει; Το κέντρο της δίνει μορφή ή τα άκρα της την ορίζουν;
Με αφορμή τα παραπάνω ερωτήματα η έκθεση με τίτλο ‘Λάρισα. Η άλλη όψη της πόλης’ διερευνά την αθέατη ουσιαστικά πλευρά της πόλης. Μια πόλη που άλλοτε έχει κάτι να κρύψει και άλλοτε αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται, μέσα από τις αντιθέσεις που τη συγκροτούν. Μια πόλη που περιβάλλεται από αποκεντρωμένες συνοικίες που ζουν σε διαφορετικούς ρυθμούς. Μια πόλη που αλλάζει καθημερινά.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Μύλου του Παππά από την Τρίτη 28 Μαρτίου έως και το Σάββατο 1 Απριλίου 2017. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 28 Μαρτίου στις 20:00.
Είσοδος ελεύθερη
Επιμέλεια έκθεσης: Ανδρέας Κατσάκος

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ
Με αφορμή το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μάρκετινγκ και Branding Τόπου, που διοργανώνεται στη Λάρισα από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων, το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας ‘8’ και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας, διοργανώνουν εικαστική έκθεση  με τίτλο ‘Η Πόλη μου’ στο Θέατρο ΟΥΗΛ.
Εικαστικοί και αρχιτέκτονες θα παρουσιάσουν έργα εμπνευσμένα από την πόλη της Λάρισας. Επίσης θα επανεκτεθούν κάποια έργα της περσινής μεγάλης έκθεσης ‘Λάρισα από ψηλά’ της Δημοτικής Πινακοθήκης.
Συμμετέχοντες: Ανδρόνικου Αθηνά, Αναγνωστόπουλος Σωτήριος, Βλαχοδήμος Βαγγέλης, Εξάρχου Δήμητρα, Ευθυμιάδου Αργυρή ,Κακάβα Στέλλα, Κανάκη Έλενα & Κατσαρός Αντώνης, Καραγγέλη Ευαγγελία, Κυριαζή Έλλη, Μακρής Πάρης, Μαράβας Λάζαρος, Μάτας Νίκος, Μπαμπαλή Τζένη, Μάστορα Ευτυχία, Νότου Σπυριδούλα, Οικονόμου Δήμητρα, Παπανικολάου Τώνια, Σαμαρά Ήβη, Σαρλικιώτη Ελένη, Σδούκου Ιφιγένεια, Σεϊτάνη Ζωή, Summa Silvia, Τσιάτσιου Θεοδώρα, Κώστας Αντωνίου & Αντώνης Μόρας.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 29 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 20:00 στον εκθεσιακό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου ΟΥΗΛ.
Είσοδος ελεύθερη

ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ POSITIVE SIGN
Ένα Γκράφιτι στο ποτάμι με θέμα ‘Positive Sign-Θετικό Πρόσημο’ είναι μια ακόμη παράλληλη δράση του Σωματείου Εικαστικών Λάρισας ‘8’ στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μάρκετινγκ και Branding Τόπου, που διοργανώνεται από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων.
Το Σάββατο 1 Απριλίου οι εικαστικοί της πόλης μας, θα κατέβουν στο ποτάμι, κάτω από τη κεντρική γέφυρα του Πηνειού για να παίξουν με τα χρώματα, αποτυπώνοντας λέξεις θετικές, όμορφες, αισιόδοξες, καταγγέλλοντας τη μιζέρια και δίνοντας μια μορφή λύσης στο αδιέξοδο της καθημερινότητας.
Με καμβά δύο αψίδες που στηρίζουν τη γέφυρα, θα δημιουργήσουν ένα θετικό στήριγμα στη δική τους γέφυρα. Αυτή που ενώνει το δύσκολο παρόν με τα θέλω, τις ελπίδες και τη θετική πλευρά της πραγματικότητας.
Μια μορφή καταγγελίας διαφορετική, χρωματιστή, ουσιαστική. Ένα στήριγμα στη δυσκολία που, σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα, είναι εδώ και χρόνια καθημερινότητα.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας σας προσκαλούν σε μία δωρεάν ξενάγηση στο νέο μουσείο της πόλης, στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μάρκετινγκ και Branding Τόπου.
Το Διαχρονικό Μουσείο είναι το νέο μουσείο της πόλης που προβάλλει τις αρχαιότητες της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής σε έναν εκτεταμένο εκθεσιακό χώρο. Η διαχρονική σημασία της πόλης ως πρωταγωνίστριας του θεσσαλικού κάμπου, αλλά και ο διαχρονικός χαρακτήρας των ίδιων των εκθεμάτων αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά. Σε 11 συνολικά ενότητες εκτίθενται περισσότερα από 1500 αντικείμενα με μοναδικό ενδιαφέρον: παλαιολιθικά εργαλεία και οστά ζώων, το εντυπωσιακό μενίρ – ανθρωπόμορφη λίθινη στήλη, επιτύμβιες στήλες και αγάλματα κλασικών και ελληνιστικών χρόνων, παλαιοχριστιανικά ψηφιδωτά και μικροαντικείμενα, οθωμανικές στήλες και μεταβυζαντινές εικόνες.
Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου ξεκινώντας τη μετακίνηση με αστικό λεωφορείο από το κέντρο της πόλης στις 09:30.
Η ξενάγηση θα διαρκέσει περίπου 90’.
Συμμετοχή δωρεάν

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

Η Λαρισαϊκή ομάδα ‘Νόον Έγνω’ και τοπικές επιχειρήσεις της πόλης διοργανώνουν την Κυριακή 2 Απριλίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι μία εναλλακτική θεματική περιήγηση με άξονα την παράδοση, τη γαστρονομία και την ιστορία της Λάρισας στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μάρκετινγκ και Branding Τόπου. Ελάτε να δείτε, να ακούσετε, να μυρίσετε και να γευθείτε!
Ο περίπατος συνδυάζει τη γνωριμία με τοπικά προϊόντα και επιχειρήσεις και ξεναγήσεις σε μνημεία κάθε τόπου συνδέοντας τη βιωματική εμπειρία με τη γνώση και την ψυχαγωγία. Σκοπός είναι η γνωριμία των ανθρώπων με την πόλη μας, μέσα από μια νέα ματιά και η προώθηση τοπικών προϊόντων και εδεσμάτων, όπως αυτά παρέχονται στα τοπικά καταστήματα (αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία κ.ά.) και στέκια (καφέ, εστιατόρια κ.ά.). Περπατάμε και δοκιμάζουμε κεράσματα σε κάθε ένα από τα καταστήματα της διαδρομής, γνωρίζουμε την ιστορία της πόλης, των δρόμων και των ανθρώπων. Παράλληλα επισκεπτόμαστε το εσωτερικό του Α’ Αρχαίου Θεάτρου και του οθωμανικού Χαμάμ της πόλης. Η δράση αυτή αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση όσους επιθυμούν μια διαφορετική εμπειρία περιήγησης στην πόλη της Λάρισας.

Διάρκεια: 120’ περίπου. 
Κόστος συμμετοχής: 10€/άτομο. 
Σχεδιασμός & υλοποίηση δράσης: Κόντσα Κωνσταντίνα, Νταγγάρα Νικολέττα

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Την Κυριακή 2 Απριλίου θα διοργανωθεί εκδρομή για τους ενδιαφερόμενους στην περιοχή της Αγιάς και των παράλιων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, για μια περιήγηση στη φύση και στους παραδοσιακούς οικισμούς της ευρύτερης περιοχής.
Πρόγραμμα εκδρομής 
02/04 Ώρα 09:00: Αναχώρηση από την Κεντρική πλατεία της Λάρισας και άφιξη στο γραφικό Μεταξοχώρι
Το Μεταξοχώρι (Ρέτσιανη) βρίσκεται δίπλα στην Αγιά στο 1,5χλμ, είναι γνωστό για την παραγωγή μεταξιού και είναι ένας από τους πέντε παραδοσιακούς οικισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Στην περιοχή βρέθηκαν επιτύμβιες στήλες από τα ρωμαϊκά και ελληνιστικά χρόνια.
Στο χωριό ρέει ο ποταμός Άμυρος, που ξεκινάει από τον Κίσσαβο και εκβάλλει στην λίμνη Κάρλα. Ο οικισμός χωρίζεται στα δύο με μικρό ρέμα και ένα μικρό γεφυράκι ενώνει τα δύο τμήματα του στο ύψος της πλατείας. Με αρκετά παραδοσιακά σπίτια, αρχοντικά τα περισσότερα, με πλούσια ιστορία και παράδοση, αποκαλείται πια και το ‘χωριό των καλλιτεχνών’ καθώς πολλοί καλλιτέχνες το επισκέπτονται ή έχουν σπίτι.
Μετά από την περιήγησή μας στο Μεταξοχώρι αναχωρούμε για τη Μελιβοία όπου παίρνουμε το πεζοπορικό μονοπάτι που μας οδηγεί στη Βελίκα, στα παράλια της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
Το μονοπάτι καταλήγει στην καρδιά του ρέματος της Βελίκας, με υπέροχα τοπία, με δάση από πλατάνια, καρυδιές, καστανιές και πυκνές φτέρες. Η διαδρομή είναι εύκολη ακόμη και για αμύητους περιπατητές. Υπάρχουν ξύλινα γεφυράκια και σε πολλά σημεία της διαδρομής παγκάκια, ξύλινα τραπεζάκια και βρύση με νερό.
Στο τέλος της πεζοπορικής διαδρομής προτείνεται γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα και στη συνέχεια επιστροφή στη Λάρισα.
Συνολική διάρκεια: 5,5 ώρες

Κόστος ανά άτομο: 28 €

Υπεύθυνος εκδρομής: Τάσος Γούσιος


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.