Ανασταλτικός παράγοντας, η τεράστια γραφειοκρατία των κρατικών δομών και η πολυνομία που υπάρχει σήμερα στη χώρα μας, τόνισε, στη τοποθέτησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΟΚΕ.
Συγκεκριμένα τη Τετάρτη 15 Μαρτίου, συνεδρίασε, η Ολομέλεια της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.), με τη συμμετοχή μελών και των τριών ομάδων που την αποτελούν: των εργοδοτών – επιχειρηματιών, των εργαζομένων (στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) και των λοιπών κατηγοριών (ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, καταναλωτές, οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος, ατόμων με αναπηρία, ισότητας των δύο φύλων, πολυτέκνων και Τοπική Αυτοδιοίκηση).
Στη συνεδρίαση, μετά την εισήγηση του Προέδρου της ΟΚΕ Γιώργου Βερνίκου, μίλησε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης, ο οποίος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον θεσμό της ΟΚΕ και στη συμβολή της στο κοινοβουλευτικό έργο.
«Θα πρέπει άμεσα η πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας και της αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων της παραγωγικής ανασυγκρότησης προς τις αιρετές περιφέρειες» είπε ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο κ. Φιλίππου.