Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σε εξέλιξη το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Προσαρμογή των Γεωργικών Καλλιεργειών των Νησιών της...

Σε εξέλιξη το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Προσαρμογή των Γεωργικών Καλλιεργειών των Νησιών της Μεσογείου στην Κλιματική Αλλαγή”

Celestyal Cruises

Παρουσίαση και αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE ADAPT2CLIMA “Προσαρμογή των Γεωργικών Καλλιεργειών των Νησιών της Μεσογείου στην Κλιματική Αλλαγή” πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην Αθήνα. Η συνάντηση διοργανώθηκε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών που αποτελεί και τον Γενικό Συντονιστή του έργου. Στη συνάντηση αξιολογήθηκαν από τους εκπροσώπους της ΕΕ οι δράσεις των εταίρων του έργου, ενώ προγραμματίστηκαν οι άμεσα απαιτούμενες ενέργειες, όπως είχαν αναλυτικά συζητηθεί  σε πρόσφατη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος στην Φλωρεντία της Ιταλίας.

Βασική συνιστώσα για την άρτια εξέλιξη των εργασιών του έργου αποτελεί η ενεργή συμμετοχή των παραγωγικών ομάδων και εκπροσώπων του πρωτογενή τομέα στην Κρήτη που είναι βασική πιλοτική περιοχή αλλά και στη Σικελία, Κύπρο, άλλα δύο νησιά στα οποία εφαρμόζεται το πρόγραμμα, στοιχείο το οποίο θα αποτελέσει και προτεραιότητα της Περιφέρειας Κρήτης στο προσεχές διάστημα, για την ενημέρωση των παραγωγών- καλλιεργητών ως προς την κλιματική αλλαγή και τους τρόπους προσαρμογής των καλλιεργητικών μεθόδων, με γνώμονα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Εξάλλου, στο πλαίσιο του προγράμματος ADAPT2CLIMA στο οποίο η Περιφέρεια Κρήτης είναι βασικός εταίρος και πιλότος εφαρμογής, προγραμματίζονται τον προσεχή Απρίλιο δειγματοληψίες για τον έλεγχο της ποιότητας των υπόγειων υδάτων στις πιλοτικές περιοχές Λεκάνης Μεσσαράς και Κάμπου Χανίων, για τη συσχέτιση και αξιολόγησή τους με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Την Ομάδα Εργασίας του Προγράμματος στην Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν οι: Δρ Μαρία Κανδηλογιαννάκη Στέλεχος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, και  Ρούλα Παπαδοπούλου, Οικονομική Διαχειρίστρια του έργου, Προϊσταμένη του Τμ Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Λασιθίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.