Αρχική Δήμοι Πάσχα στην Κέα με κυκλαδίτικο άρωμα, μία ώρα μόλις από την Αθήνα

Πάσχα στην Κέα με κυκλαδίτικο άρωμα, μία ώρα μόλις από την Αθήνα

Η Κέα, ντυμένη με τα πιο όμορφα χρώματα της άνοιξης, μετατρέπεται στον ιδανικό προορισμό για τις ημέρες του Πάσχα. Καθώς είναι το πιο κοντινό νησί των Κυκλάδων, αποτελεί μία εύκολα προσβάσιμη όαση τόσο κοντά στην Αθήνα.

Τα έθιμα των ημερών, η κατανυκτική ατμόσφαιρα, τα φρεσκο-ασβεστωμένα σοκάκια, γεύσεις και αρώματα παραδοσιακής κουζίνας και το θαλασσινό αεράκι κάνουν κάθε χρόνο την εποχή αυτή μοναδική στις καρδιές όλων. Η τζιώτικη ύπαιθρος, τα αρχαία μονοπάτια και η αρχαία πόλη της Καρθαίας γίνονται θησαυροί προς εξερεύνηση και αποκαλύπτουν μία όψη της Κέας που λίγοι γνωρίζουν.

Σε έναν τόπο αυθεντικό, όπως είναι η Κέα, η παράδοση είναι μέρος του σύγχρονου τρόπου ζωής. Οι ντόπιοι με περίσσια χαρά υποδέχονται τους φιλοξενούμενους και τα προϊόντα της τζιώτικης γης γίνονται εκλεκτά κεράσματα. Την ημέρα του Πάσχα τσαμπούνες και τουμπιά πλημμυρίζουν με τις μελωδίες τους το νησί και χορός στήνεται σε κάθε αυλή.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, στην Ιουλίδα και την Κορησσία, στολίζουμε μαζί τον επιτάφιο με μυρωδάτα λουλούδια από τους τζιώτικους κήπους.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, το απόγευμα θα ακολουθήσουμε τον επιτάφιο στην Κορησσία, από τα δρομάκια της μέχρι το πλοίο, ενώ αμέτρητα βεγγαλικά φωτίζουν το βραδινό ουρανό. Στην Ιουλίδα, οι τρεις επιτάφιοι καταλήγουν μέσα από σοκάκια και παραδοσιακά στεγάδια στην κεντρική Πλατεία και εκεί ψέλνουμε όλοι μαζί σε κλίμα κατανυκτικό.

Στο ίδιο κλίμα ζει και το Βουρκάρι τις ημέρες αυτές, με τα ειδυλλιακά του ηλιοβασιλέματα να γεμίζουν χρώματα τα μάτια και τις ψυχές μας.

 Ανάσταση στην Κορησσία
Το Μεγάλο Σάββατο, υποδεχόμαστε το Άγιο Φως που έρχεται με ελικόπτερο και λέμε το Χριστός Ανέστη τσουγκρίζοντας κόκκινα αυγά και χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα.

Την Κυριακή του Πάσχα, μετά τη Λειτουργία της Αγάπης το πρωί, καίμε τον Ιούδα στην Ιουλίδα, στο Βουρκάρι και στον ΟΤζιά, είτε πάνω στις πλαγιές είτε μέσα σε βαρκάκια. Το γιορτινό τραπέζι μας περιμένει με εδέσματα ψημένα στον ξυλόφουρνο και μυρωδιές πασχαλινές. Κρέας, τυρί, μυρωδικά και βότανα, γλυκά και τόσα άλλα που μπορεί κανείς να πάρει και μαζί του φεύγοντας από το όμορφο νησί.

Πασχαλινά κεράσματα στο Βουρκάρι
Το Πάσχα στη Τζια είναι πάντα μια απόδραση μοναδική. Οι παραδόσεις και τα έθιμα μας συνδυάζονται αρμονικά με στιγμές ξεγνοιασιάς δίπλα στη θάλασσα και ανοιξιάτικους περιπάτους μέσα στη φύση. Τα κατάλευκα σοκάκια γεμίζουν γέλια, χρώματα και αρώματα ελληνικά.

Έτσι είναι το Πάσχα στην Κέα, αυθεντικό και αξεπέραστο!
 Destination Kea – Tradition and Feasts
Επόμενο ραντεβού στο αγαπημένο μας κυκλαδονήσι την Πρωτομαγιά αλλά και στις 14 Μαΐου για το Kea Run με αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ και 600μ για παιδιά!
 Το λιμάνι της Κέας, η Κορησσία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.