Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ο Δορυφόρος Λογαριασμός Τουρισμού είναι η πρώτη προτεραιότητα σε αυτή...

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ο Δορυφόρος Λογαριασμός Τουρισμού είναι η πρώτη προτεραιότητα σε αυτή τη συγκυρία»

«Η δημιουργία Δορυφόρου Λογαριασμού Τουρισμού είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μιας εθνικής πολιτικής για τον τουρισμό», επισημαίνει σε Ερώτηση που κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, τονίζει, ότι με τη λειτουργία του Δορυφόρου Λογαριασμού Τουρισμού, η χώρα αποκτά το πιο αξιόπιστο πολυεργαλείο για τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής στον τουρισμό.
Ο Δορυφόρος Λογαριασμός Τουρισμού είναι σε θέση  να συνυπολογίσει με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια τη συμβολή του τουρισμού σε άλλους τομείς της οικονομίας και της παραγωγικής δραστηριότητας, αποτυπώνοντας τα ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα της τουριστικής κατανάλωσης σε αυτούς τους τομείς.
Σε πραγματικό χρόνο, η Πολιτεία θα είναι σε θέση να έχει πλήρη και αξιόπιστη εικόνα για τις αφίξεις, τις πληρότητες ξενοδοχείων και καταλυμάτων, τα τουριστικά έσοδα ακόμα και για την ημερήσια καταναλωτική τουριστική δαπάνη και όχι απλά τον αριθμό των αφίξεων, που με τον τρόπο που δίνονται σήμερα δεν αποτελούν αξιόπιστο και πραγματικό μέγεθος.
Ο κ. Κόνσολας στην Ερώτηση που κατέθεσε ζητά απαντήσεις σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το Υπουργείο Τουρισμού για τη λειτουργία και ενεργοποίηση του Δορυφόρου Λογαριασμού Τουρισμού για το αν έχουν βρεθεί οι απαραίτητοι πόροι αλλά και για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.