Αρχική Αθλητικά Ανακοινώθηκε η θέση της Ελλάδας στην Ανοιχτή Κλήρωση του Διεθνούς Παιδικού Κοινωνικού...

Ανακοινώθηκε η θέση της Ελλάδας στην Ανοιχτή Κλήρωση του Διεθνούς Παιδικού Κοινωνικού Προγράμματος “Ποδόσφαιρο για τη Φιλία” 2017!

Η Ελλάδα συμμετέχει φέτος για δεύτερη φορά και θα στείλει έναν νεαρό παίκτη που θα έχει θέση αμυντικού στην Μπλε Ομάδα Φιλίας! Συμπαίκτες του στην ίδια ομάδα θα είναι νέοι ποδοσφαιριστές από τις χώρες: Κίνα, Γαλλία, Μοζαμβίκη, Καζακστάν, Ουγγαρία, Βέλγιο, Εσθονία!
Η Gazprom, επίσημος συνεργάτης της FIFA και του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIFA 2018, ανακοίνωσε στις 16 Μαρτίου, την έναρξη της πέμπτης σεζόν του Διεθνούς Παιδικού Κοινωνικού Προγράμματος «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία», που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, από τις 26 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου.

Το 2017, η γεωγραφική έκταση του προγράμματος έχει αυξηθεί σημαντικά και ο αριθμός των χωρών που συμμετέχουν έχει διπλασιαστεί, από 32 σε 64. Για πρώτη φορά στη διοργάνωση «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» θα συμμετέχουν παιδιά από το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι, το πρόγραμμα ενώνει νεαρούς παίκτες ποδοσφαίρου από τις τέσσερις ηπείρους – την Αφρική, την Ευρασία, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική.
Την πέμπτη σεζόν το πρόγραμμα θα διεξαχθεί με νέα μορφή. Αντί των ομάδων των αντιπροσωπευτικών ποδοσφαιρικών συλλόγων από διαφορετικές χώρες, αυτήν τη φορά οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα χωριστούν σε οκτώ διεθνείς ομάδες, τις Ομάδες Φιλίας.
Η σύνθεση των ομάδων και οι θέσεις των παικτών καθορίστηκαν εχθές, 16 Μαρτίου, με κλήρωση, ενώ η επιλογή των παικτών θα πραγματοποιηθεί κατά τη «Σκυταλοδρομία της Φιλίας». Η Διεθνής Οργανωτική Επιτροπή του προγράμματος «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» μαζί με μια ποδοσφαιρική ομοσπονδία από κάθε χώρα θα επιλέξει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα εκπροσωπήσουν τις χώρες τους το 2017. Οι ομάδες των οκτώ παικτών θα αποτελούνται από αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 12-14 ετών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών με ειδικές ανάγκες.
Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτυακής τηλεδιάσκεψης. Στην τελετή πήραν μέρος οι νεαροί προπονητές των Ομάδων Φιλίας: Mikhail Babich (16 ετών, από τη Ρωσία), René Lambert (15 ετών, από τη Σλοβενία), Stefan Maximovich (15 ετών, από τη Σερβία), Felipe Soares (17 ετών, από την Πορτογαλία), Charly Cui (12 ετών, από την Κίνα), Elvira Herzog (16 ετών, από την Ελβετία), Igor Gritsyuk (14 ετών, από την Ουκρανία) και Brandon Shabani (15 ετών, από το Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και η εκπρόσωπος του Διεθνούς Κέντρου Τύπου του προγράμματος Lily Matsumoto (15 ετών, από την Ιαπωνία).
«Το 2016, συμμετείχα στη διοργάνωση ως παίκτης. Θεωρώ τον εαυτό μου εξαιρετικά τυχερό, γιατί το πρόγραμμα προσφέρει νέες ευκαιρίες στους συμμετέχοντες. Αν ήμουν 12 ετών, θα έκανα τα πάντα για να συμμετάσχω στη νέα σεζόν και να παίξω ποδόσφαιρο μαζί με τα άλλα παιδιά!», δήλωσε ο René Lambert, βασικός παίκτης της ομάδας νέων του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Maribor.
Στις 25 Απριλίου, δεκάδες χιλιάδες παιδιά και ενήλικες θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Ποδοσφαίρου και Φιλίας. Κάθε ένας από τους συμμετέχοντες θα φοράει στο χέρι του το επίσημο σύμβολο του προγράμματος, το Βραχιόλι της Φιλίας, που αποτελείται από νήματα μπλε και πράσινου χρώματος και συμβολίζει την ισότητα και τον υγιεινό τρόπο ζωής.
Την 1η Ιουλίου, στην Αγία Πετρούπολη, θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου για τη Φιλία, στα πλαίσια του οποίου στο γήπεδο θα αγωνιστούν ομάδες αποτελούμενες από νεαρούς παίκτες διαφορετικής εθνικότητας, φύλου και φυσικών ικανοτήτων.
Στις 2 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί το Πέμπτο Διεθνές Φόρουμ «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία», στο οποίο τα παιδιά μαζί με διάσημους ποδοσφαιριστές και δημοσιογράφους θα συζητήσουν θέματα προώθησης των αξιών του προγράμματος σε όλο τον κόσμο.
Στο τέλος της πέμπτης χρονιάς του προγράμματος «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» οι συμμετέχοντες στο Φόρουμ θα επισκεφθούν τον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών FIFA 2017 στο στάδιο Zenit Arena της Αγίας Πετρούπολης.
Όπως και τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος, σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα λειτουργεί το Διεθνές Παιδικό Κέντρο Τύπου. Οι νεαροί δημοσιογράφοι θα λάβουν μέρος σε όλες τις βασικές εκδηλώσεις στο πλευρό των ενήλικων ανταποκριτών.
«Η Gazprom υλοποιεί σχέδια παγκόσμιας εμβέλειας που στοχεύουν στο μέλλον, και το πρόγραμμα «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο. Ο συνολικός αριθμός των χωρών που συμμετέχουν οχταπλασιάστηκε μέσα σε τέσσερα χρόνια. Φέτος, στην Αγία Πετρούπολη θα συναντηθούν νεαροί παίκτες από τέσσερις ηπείρους. Αυτό σημαίνει ότι οι αξίες του κοινωνικού προγράμματός μας είναι ουσιαστικές και σημαντικές για τα παιδιά και τους εφήβους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της PJSC Gazprom, Alexey Miller.
«Η πρωτοβουλία της Gazprom δίνει την ευκαιρία σε παιδιά από όλο τον κόσμο να ακουστούν. Εμείς υποστηρίζουμε πλήρως τους στόχους και τις βασικές αξίες του «Ποδόσφαιρου για τη Φιλία». Με μεγάλη μας χαρά θα προωθούμε όλες τις πρωτοβουλίες της Οργανωτικής Επιτροπής του προγράμματος μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου FIFA 2018», δήλωσε ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της UEFA, Philippe Le Floc’h.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.