Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το 1o fashion film festival στη Λάρισα – Δείτε το πρόγραμμα

Το 1o fashion film festival στη Λάρισα – Δείτε το πρόγραμμα

Το 1o fashion film festival στη Λάρισα - Δείτε το πρόγραμμα

Ανακοινώθηκε το τελικό πρόγραμμα με τις δράσεις και τις προβολές του Φεστιβάλ οι οποίες είναι ανα ημέρα οι παρακάτω:

21 Φεβρουαρίου – Θέατρο Ουήλ  

18: 30  Εργαστήριο Αναβίωση των “ θρυλικών Κυριών” της μικρής και της μεγάλης οθόνης.
Με την Παρασκευή Μπασιούκα, απόφοιτη των σχολών,”Malu Wilz” και  Nouveau Contour, Make up Artist και την Ευαγγελία Ντάγκαλου hair stylist.

20: 45  Συζήτηση με θέμα: « Εξερευνώντας τα όρια ανάμεσα στη μόδα και στον Κινηματογράφο. Η διαλεκτική σχέση της μόδας και του Κινηματογράφου και η επίδρασή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι».

Ομιλητές: Λάκης Γαβαλάς – Γιώργος Λιμναίος. Συντονιστής ΄Ακυς Μητσιούλης

Ο Λάκης Γαβαλάς ξεκίνησε να δουλεύει σε ένα τσαγκαράδικο στο Μοναστηράκι όταν ήταν 17 ετών και ήταν αρκετό για να ανακαλύψει τη μεγάλη του αγάπη για τη μόδα και τα αξεσουάρ. Ασχολήθηκε από νεαρός με το χορό και μερικά χρόνια αργότερα θα ταξιδέψει στην Ιταλία για να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα και θα μείνει εκεί για 9 χρόνια. Σπούδασε χορό και δημιούργησε στενές σχέσεις τόσο με την κρατική τηλεόραση αλλά και γνωστούς σχεδιαστές και επώνυμους.Γυρνώντας στην Ελλάδα θα εκπροσωπήσει τους μεγαλύτερους σχεδιαστές και θα συστήσει στο ελληνικό κοινό την άγνωστη μέχρι τότε υψηλή μόδα.

Burberry, Dolce & Gabbana και Dsquared ήταν μόνο κάποιες απ’ τις πιο γνωστές του συνεργασίες. Τα επόμενα χρόνια ο Λάκης Γαβαλάς θα έχει στη κατοχή του τα καταστήματα Lakis Gavalas και Burberry αλλά και LAK τα οποία θα φέρουν και την υπογραφή του.Ακολούθησαν τα πιο σημαντικά Fashion Shows σε Αθήνα και Μύκονο και θα αφήσει το δικό του εκκεντρικό στίγμα στο ελληνικό Lifestyle.

Ο Γιώργος Λημναίος σπούδασε fashion design & construction στην PAN SIK και στο INTITUTO SUPERIORE DI DESING στην Νάπολη της Ιταλίας. Εργάστηκε σαν ιδιώτης σε δικό του atelier και παρουσίαζε κάθε χρόνο ολοκληρωμένες collections υψηλής ραπτικής σε fashion shows. Έλαβε μέρος σε πολλές εκθέσεις μόδας και σεμινάρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για 3 χρόνια ήταν εκπαιδευτής στην pansik και τώρα είναι εκπαιδευτής fashion design στα ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ. Επίσης εργάσθηκε σε μεγάλες εταιρίες όπως CAROUSOS-BOSS-CONEXTION

21:30 Event έναρξης
• Δεξίωση με ποτό και ζωντανή μουσική ( Στο σαξόφωνο ο μουσικός Γιώργος Βασδέκης )
• Προβολές ταινιών από το χώρο της μόδας.
• Επίδειξη κινηματογραφικού μακιγιάζ ( ΙΕΚ ΑΚΜΗ )

22 Φεβρουαρίου 2017  
Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.
Αφιέρωμα :  «Ο κόσμος της μόδας όταν σβήνουν τα φώτα»

18:00 έως 19:30 Coco Before Chanel ( 2009)
Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, η 18χρονη Γκαμπριέλ εγκαταλείπει το ορφανοτροφείο και γίνεται, μαζί με την αδερφή της, τραγουδίστρια σε καμπαρέ. Γνωστή ως Κοκό, βρίσκει καταφύγιο στην αγκαλιά ενός πλούσιου, αργόσχολου αριστοκράτη, ερωτεύεται έναν Βρετανό επιχειρηματία και αρχίζει να σχεδιάζει τα πρώτα καπέλα και ρούχα

19:30 έως 21:00 Το Αληθινό Κόστος ( 2015 )
Ντοκιμαντέρ το οποίο εξερευνά το πραγματικό κόστος και την πραγματική επιρροή της μόδας στους ανθρώπους.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.

21:00 έως22:30 . Τζία ( 1998 )   
Η αληθινή ιστορία της Τζία , ενός τόπ μόντελ στα τέλη της δεκαετίας του 70 από την άνοδό της μέχρι το μοιραίο θάνατο.

 23 Φεβρουαρίου 2017
Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας
19:00 έως 21:30  Διαγωνιστικό μέρος

 Ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση 120  δημιουργοί  ταινιών. Από αυτές επιλέχθηκαν και θα προβληθούν 31 ταινίες μικρού μήκους απ΄όλο τον κόσμο που παρουσιάζουν με ανάγλυφο τρόπο το προσκήνιο αλλά και το παρασκήνιο αυτής της μεγάλης βιομηχανίας  που περιλαμβάνει όλο τον κόσμο της μόδας.

To  fashion film festival διοργανώνεται από την artfools σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.