Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τέσσερα νέα έργα για την Ανατολική Αττική εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο...

Τέσσερα νέα έργα για την Ανατολική Αττική εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Παρουσίαση των Παγκόσμιων Αγώνων Άθλησης για Όλους 50+ του 2017
Celestyal Cruises

Τέσσερα νέα έργα για τους δήμους Αχαρνών, Παλλήνης και Ωρωπού εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 26ης Ιανουαρίου.

Πρόκειται για τα έργα:

1. «Συντήρηση και κατασκευή οδών του Δήμου Αχαρνών», προϋπολογισμού 1.100.000,00€ (με ΦΠΑ), το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και αφορά στη συντήρηση και ανακατασκευή οδών σε διάφορες περιοχές του Δήμου Αχαρνών όπου παρατηρείται πλήρης ή μερική αποσύνθεση του ασφαλτοτάπητα. Το έργο περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες – εκσκαφές, τεχνικά έργα, οδοστρωσία, ασφαλτικά και λοιπές εργασίες σήμανσης (διαγραμμίσεις οδοστρώματος).

2. «Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Παλλήνης» προϋπολογισμού 738.000,00 € (με Φ.Π.Α.). Το έργο περιλαμβάνει εργασίες όπως: δημιουργία αθλητικής διαδρομής, ανακατασκευή χώρων υγιεινής στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ με τη δημιουργία WC AMEA και κατασκευή χώρων υγιεινής κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου ποδοσφαίρου που θα περιλαμβάνουν και W.C. Α.Μ.Ε.Α, δημιουργία υπαίθριου χώρου άθλησης ενηλίκων, εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού, ενίσχυση της υπάρχουσας άρδευσης του χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου κ.α.
Σκοπός του έργου είναι η αξιοποίηση των υπαρχουσών δομών, ώστε αυτές να αποτελούν πόλο έλξης και συγκέντρωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, με στόχο τόσο την ανάπτυξη του αθλητισμού όσο και την αναψυχή, προσφέροντας όσο το δυνατόν, υψηλής ποιότητας παροχή εξυπηρέτησης.

3. «Μελέτη αποχέτευσης ακαθάρτων και ΕΕΛ των οικισμών Αυλώνος, Μαρκοπούλου, Ωρωπού, Νέων Παλατίων και Χαλκουτσίου Δήμου Ωρωπού» συνολικού προϋπολογισμού 1.416.164,36 € (με ΦΠΑ). Η Περιφέρεια Αττικής συγχρηματοδοτεί τη μελέτη με το ποσό των 500.000€ (με ΦΠΑ) και ο Δήμος το υπολειπόμενο ποσό και έως του ποσού των 916.164,36€. Σκοπός της μελέτης είναι η ύπαρξη οριστικής επίλυσης του προβλήματος συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης των παραγόμενων αστικών λυμάτων των οικισμών Αυλώνος, Μαρκοπούλου με πυκνοδομημένο τμήμα της παραλίας, Χαλκουτσίου, Ν. Παλατίων και Σκάλας  Ωρωπού του Δήμου Ωρωπού.

4. «Κατασκευή συμπλήρωσης δικτύου ύδρευσης παραλιακής ζώνης Καλάμου στην περιοχή Χιλιοπόταμος» από το Δήμο Ωρωπού με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.853.609,66€ (με ΦΠΑ). Σκοπός του έργου είναι η συμπλήρωση του νεοκατασκευασθέντος δικτύου ύδρευσης της παραλιακής ζώνης Καλάμου με την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης της νότιας περιοχής του Χιλιοποτάμου καθώς και των τροφοδοτικών αγωγών από τη δεξαμενή Μπαριμπάρδι προς την περιοχή αυτή, ώστε να καλύπτονται οι αστικές και δημοτικές ανάγκες καθώς και οι ανάγκες πυρόσβεσης της περιοχής του Χιλιοποτάμου.

Σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου ανέφερε ότι τα έργα αυτά αναμένεται συμβάλλουν σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των παραπάνω δήμων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.