Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗ ΡΟΤΟΝΤΑ

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗ ΡΟΤΟΝΤΑ

Πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία μοναδική συναυλία, το ρεσιτάλ τραγουδιών με τίτλο «Μόνο για την Αγάπη…» του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή που πραγματοποιήθηκε, τη Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, το βράδυ, στο μνημείο της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη, από την Aντιπεριφέρεια Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
   Η δύναμη και η ομορφιά της αγάπης ήταν το κεντρικό μήνυμα της μουσικής παράστασης, στο πλαίσιο της οποίας, δύο εξαιρετικοί νέοι τραγουδιστές, η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου και ο Θοδωρής Βουτσικάκης ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο μερικά από τα πιο όμορφα ποιήματα αγάπης των ποιητών Κώστα Καρυωτάκη, Μαρίας Πολυδούρη, Ναπολέοντος Λαπαθιώτη αλλά και πιο σύγχρονων δημιουργών όπως του Νίκου Αλέξη Ασλάνογλου και Μιχάλη Γκανά, μελοποιημένα από το συνθέτη Δημήτρη Μαραμή. Τους ερμηνευτές συνόδευαν στο πιάνο ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής και στο τσέλο η μουσικός Στέλλα Τέμπρελη.

«Με εκδηλώσεις, όπως η αυτή στη Ροτόντα επιχειρούμε να συνδέσουμε τη σύγχρονη πολιτιστική δραστηριότητα με την πολιτιστική μας κληρονομιά σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε τον πολιτισμό του παρόντος με τον πολιτισμό του παρελθόντος και χαιρόμαστε που αυτή η προσπάθειά μας έχει τόσο μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει ανάλογες εκδηλώσεις στα σημαντικότερα μνημεία όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, με αξιόλογους καλλιτέχνες, ώστε να ενισχύσουμε την επισκεψιμότητα των μνημείων, αλλά και την καλλιτεχνική δημιουργία στην περιοχή μας, με συνακόλουθα αποτελέσματα για την προβολή και αναβάθμιση του πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος τόνισε ότι «η εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση στη Ροτόντα δείχνει το δρόμο για την πολιτιστική και τουριστική προβολή της περιοχής μας. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν αναδείχτηκε μόνο η σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, την οποία εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο ο Δημήτρης Μαραμής, οι ερμηνευτές Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου και Θοδωρής Βουτσικάκης και η δεξιοτέχνης του τσέλο Στέλλα Τέμπρελη, αλλά και η επιβλητικότητα ενός από τα σημαντικότερα μνημεία πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης. Ήδη ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε κάνει σειρά τέτοιων εκδηλώσεων και στον προγραμματισμό μας είναι να γίνουν ανάλογες δράσεις και σε μνημεία των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων. Θέλω να συγχαρώ τους εμπνευστές και διοργανωτές της εξαιρετικά επιτυχημένης χτεσινής εκδήλωσης και ειδικά το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.