Αρχική Γαστρονομία Άνοιξε τις πύλες της, στο Ελληνικό, η 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Άνοιξε τις πύλες της, στο Ελληνικό, η 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Την 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ εγκαινίασε, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου.

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ πραγματοποιείται από τις 27 έως τις 30 Ιανουαρίου 2017 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ είναι μια ολοκληρωμένη έκθεση που απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες του κλάδου όσο και στο κοινό και συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως τις 30 Ιανουαρίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά ένα πραγματικό γευστικό ταξίδι στην πατρίδα μας, να βρουν σπάνια, εξειδικευμένα  προϊόντα μοναδικής ποιότητας και να κάνουν τις αγορές τους απευθείας από 300 επιλεγμένους εκθέτες, ενώ παράλληλα οι επιχειρηματίες θα μπορέσουν να κάνουν χρήσιμες επαγγελματικές επαφές ανοίγοντας στην επιχείρησή τους νέες προοπτικές.

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά “στην έκθεση αυτή που εγκαινιάζεται σήμερα ο κάθε ένας θα μπορέσει να δεί την μεγάλη πλευρά της αγροτικής παραγωγής στηρίζοντας ιδιαίτερα τον αγροτροφικό τομέα να αναπτυχθεί, αλλά συγχρόνως θα δείξει το πόσο ανταγωνιστική μπορεί να γίνει η Ελλάδα από τα προϊόντα της Ελληνικής παραγωγής“.

Ο κ. Αποστόλου τόνισε πως “ο κάθε ένας σήμερα θα μπορέσει να αντιληφθεί την ποιότητα της Ελληνικής παραγωγής και με το καλύτερο τρόπο να δειχθούν τα πλεονεκτήματα τα οποία έχει η χώρα μας στο πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας των άλλων χωρών“.

“Η ελληνική ύπαιθρος αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά της και παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που ζούμε αυτά τα χρόνια, είναι αποφασισμένη όχι μόνο να μην το βάλει κάτω αλλά και να  πετάξει το γάντι της πρόκλησης στην  σύγχρονη αγορά, στις διατροφικές ανάγκες, αξίες και αξιώσεις του σύγχρονου κόσμου”.

Στη τελετή των εγκαινίων παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντης, η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου και πολλοί άλλοι.

Στην ομιλία η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Βρέντζου- Σκορδαλάκη τόνισε πως φέτος τιμώμενη περιοχή στην έκθεση είναι η Κρήτη, με σημαντικό αριθμό συμμετοχών σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο.

  Την έκθεση τιμούν με αυτόνομα περίπτερα άλλες έξι περιφέρειες της Ελλάδας, η Αττική, το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, η Στερεά Ελλάδα, η Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις όπως σεμινάρια οινογνωσίας, μαγειρική από τον Λευτέρη Λαζάρου και γνωστούς σεφ στο «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» και ελληνικά κοκτέιλ με τσίπουρο και ούζο στο «Πίνουμε Ελλάδα».

Επίσης από την ΕΞΠΟΤΡΟΦ και το Chef Club Κρήτης συνδιοργανώνεται για δεύτερη φορά, φέτος το «Greek Chef 2017», ένας πανελλήνιος διαγωνισμός μαγειρικής που θα αναδείξει τους επόμενους σεφ της χώρας, ο οποίος απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές σεφ.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.