Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Άμεση προτεραιότητα του ΥΠΕΝ είναι η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης της χώρας

Άμεση προτεραιότητα του ΥΠΕΝ είναι η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης της χώρας

Celestyal Cruises

Ο υπουργός ΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης ανακοίνωσε ότι ο ενιαίος φορέας που θα αναλάβει το κρίσιμο για τη χώρα αναπτυξιακό έργο, της ολοκλήρωσης του κτηματολογίου, θα είναι μετεξέλιξη  της Ανώνυμης Εταιρίας «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση» (ΕΚΧΑ), θα έχει δημόσιο χαρακτήρα και θα διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας, καθώς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, υπό το καθεστώς του ενιαίου μισθολογίου. 
 

Όπως έγινε γνωστό, ο νέος φορέας θα ανήκει στην εποπτεία του ΥΠΕΝ και θα προκύψει από τη συγχώνευση των υφιστάμενων υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων.
 
Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ, άμεση προτεραιότητα του υπουργείου είναι η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης της χώρας, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και παρεμβολές. Προς αυτήν την κατεύθυνση, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, αποτελεί θετική εξέλιξη το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για το έργο «ΚΤΙΜΑ_16», που αφορά στην κτηματογράφηση του 50% της χώρας. Τέλος, σημειώνεται ότι η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.