Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Βραβείο Ζαχάρωφ 2016 – για την ελευθερία της σκέψης – τη Πέμπτη...

Βραβείο Ζαχάρωφ 2016 – για την ελευθερία της σκέψης – τη Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Celestyal Cruises

Το Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα (Αμαλίας 8 – Σύνταγμα – είσοδος Ξενοφώντος 2), τη Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 στις 12.00, διοργανώνει εκδήλωση για το βραβείο Ζαχάρωφ 2016 για την ελευθερία της σκέψης, το οποίο απονέμει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 1988. 

Η Νάντια Μουράντ και η Λαμίγια Χατζιμπασάρ, γυναίκες Γεζίντι από το Ιράκ, θύματα σεξουαλικής δουλείας από το ισλαμικό κράτος, παρέλαβαν στις 13 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο το Βραβείο από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, στο πλαίσιο πανηγυρικής συνεδρίασης της Ολομέλειας του Σώματος.
 
Στην εκδήλωση, την οποία υποστηρίζει και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θα συμμετάσχουν ο αντιπρόεδρος του ΕΚ Δημήτρης Παπαδημούλης και ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Τάσος Κουράκης, ενώ θα κληθούν εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφοι, φοιτητές, μαθητές καθώς και εκπρόσωποι οργανώσεων νεολαίας.
 
Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης θα συμμετάσχουν και θα βραβευθούν από τους δύο αντιπροέδρους καθηγητές και μαθητές Λυκείων από την περιοχή Αττικής, οι οποίοι δραστηριοποιήθηκαν επιτυχώς κατά τη διάρκεια του 2016 στο πιλοτικό πρόγραμμα  “Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” με στόχο την ανάπτυξη διαλόγου και την ευαισθητοποίηση των μαθητών στις αξίες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 
Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.